Caută
Close this search box.

Jucătoarea anului în tenisul mondial. Emma Răducanu, pasiune, educație și caracter: ”Abia aștept să ajung la Cluj și să joc la un mare turneu, în România!”

Emma Răducanu este, de departe, omul momentului în tenisul mondial, ba chiar și în sportul mondial. La doar 18 ani împliniți (va face 19 pe 13 noiembrie, anul acesta), tânăra și uluitor de talentata și frumoasa sportivă a reușit o performanță UNICĂ în istoria tenisului de pe Planetă și una din cele mai mari din sportul mondial al tuturor timpurilor.

Așadar, Emma a cucerit titlul la un trofeu de Grand Slam cum este US Open – un concurs MULT mai puternic decât un campionat mondial sau decât turneul olimpic de tenis – venind, atenție, din CALIFICĂRI și câștigând trofeul newyorkez FĂRĂ A PIERDE NICIUN SET!

Așa ceva chiar nu s-a mai întâmplat vreodată. ca să nu mai vorbim de vârsta învingătoarei, ca să nu mai vorbim de faptul că era pe locul 150 (!) mondial când a pășit la acest US Open 2021, iar acel loc 150 era vârful de până atunci al carierei sale de poveste și de film!

Acum, Emma a urcat fabulos pe locul 22 mondial WTA (un salt istoric de 128 de poziții după doar un turneu, dar ce turneu!) și va ajunge foarte curând, nu avem nicio îndoială, în Top 10, posibil chiar în Top 5 sau, de ce nu, în postura de lider mondial.

Cum bine se știe, Emma  are un tată român, o mamă chinezoaică (vezi părinții FOTO mai jos), s-a născut la Toronto (Canada) iar apoi, de la vârsta de 2 ani, s-a multat la Londra, unde locuiește și în prezent împreună cu părinții săi, fiind cetățean britanic și reprezentând, desigur, Marea Britanie. Bunica din partea tatălui locuiește în București, unde Emma vine periodic.

De remarcat că Marea Britanie nu a mai cucerit un Grand Slam în tenisul feminin de … 44 de ani, de la performanța faimoasei Virgina Wade (azi în vârstă de 76 de ani, prezentă la finala Emmei de la New York), la Wimbledon, în 1977!

O veste extraordinară, despre care MagnaNews v-a informat la momentul potrivit, este că marea campioană va juca CHIAR LUNA ACEASTA ÎN ROMÂNIA, pentru prima dată, într-un puternic concurs WTA ce va fi găzduit la Cluj (pe BT Arena, suprafață hard), între 25 și 31 octombrie, turneu la care va participa și Simona Halep, fostul lider mondial, actualmente locul 11 WTA. Va fi cel mai puternic turneu feminin pe care l-a găzduit România vreodată, cu Simona Halep favorită nr.1 – conform poziției din ierarhia actuală WTA – și cu o listă impresionantă de participante, între care, cum notam, Halep și Răducanu, dar și Mertens, Kontaveit, Badosa, Kudermetova, Tomljanovici, Golubovici, Potapova, Begu și altele.

Felicitări și organizatorilor clujeni, alături de cei de la WTA, pentru marele eveniment de la finele acestei luni, pe care îl vor dărui României!

Dar să revenim la marea învingătoare de la US Open. S-ar putea scrie – deja – un roman despre aceasta. Nu vom lungi mult aceste rânduri, pentru că vrem să scriem ceva și despre Omul Emma Răducanu, dincolo de extraordinarul performer de pe terenul de tenis.

Cei care o cunosc cu adevărat știu că este o persoană cu un caracter frumos și puternic, un om cu mult suflet, maturitate, pasiune pentru tenis, echilibru, sinceritate și, nu în ultimul rând, cu o educație excepțională, impecabilă. Le datorează enorm părinților, știe bine acest lucru, le este recunoscătoare și o afirmă mereu: ”Le datorez totul părinților mei și spun asta nu pentru că așa trebuie sau pentru că așa e frumos. Eu chiar o simt și o trăiesc. Ei mi-au dat viață nu numai fizic, dar m-au făcut să fiu și omul care sunt. Le-aș dori tuturor astfel de părinți. Tot ce știu am învățat de la ei, care mi-au transmis și concepția lor atât de încurajatoare despre viață și muncă, despre importanța seriozității și dăruirii în tot ceea ce facem, în munca noastră. Cu siguranță m-a ajutat enorm mentalitatea pe care o aduc amândoi. Amândoi provin din țări foarte muncitoare, România și China ”, ne-a spus marea campioană. Jos pălăria pentru astfel de gânduri!

În ceea ce privește apropiatul turneu de Cluj, Emma Răducanu gândește la fel de frumos, curat și sincer: ”Nu îmi fac calcule și nu dau pronosticuri. Toate fetele de la turneu sunt extrem de valoroase. Eu, sincer, abia aștept să ajung în țara în care s-a născut tatăl meu, să joc acolo, să ajung la Cluj și să cunosc și acest oraș, despre care am auzit numai lucruri bune. Mă bucur mult să joc în fața publicului român, așa cum mă bucur să mă revăd cu o mare sportivă cum este Simona Halep, pe care o cunosc și o respect de mulți ani! Nu știu pe ce loc voi termina, dar știu că mă bucur cu adevărat să fiu acolo”.

Chiar anul acesta, Emma s-a oprit în optimile de finală ale întrecerii de la All England Club, după ce, din păcate, a acuzat probleme de respirație în setul doi al disputei cu Ajla Tomljanovic, sportivă ce, apropo, va fi prezentă și la Cluj! Parcursul excelent al Emmei Răducanu, la prima participare ei la un turneu de Grand Slam, a uimit-o și a bucurat-o pe Simona Halep, campioana ediției precedente de la Wimbledon (2019).

… Îți mulțumim pentru tot, Emma Răducanu! Ești o mândrie pentru noi toți, pentru întreaga comunitate sportivă și, desigur, mai ales pentru cele 4 țări cu care ai avut și ai legături puternice: Marea Britanie, România, China și Canada. Dar, așa cum știm, tu ești iubită și admirată de suporteri din ÎNTREAGA LUME, așa cum și tu îți respecți și prețuiești enorm fanii și suporterii de oriunde ar fi ei! Foto Instagram@emmaraducanu

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri