Caută
Close this search box.

Garda de Mediu, poliţia şi forţele speciale au luat la scuturat serios comuna Sinteşti

sinteşti

Circa 200 de polițiști și trupe speciale au luat parte la o acțiune de amploare, pentru „asigurarea unui climat de ordine publică” în comuna Sintești, județul Ilfov.

Asta după ce cu o zi în urmă, inspectorii de la Garda de Mediu au fost alungați de pe teren iar polițiștii locali i-au părăsit în mijlocul mulțimii.

Acum, poliția a descoperit mai multe arme în urma controalelor iar Garda de Mediu a confiscat câteva tone de deșeuri.

Comunicatul Poliției Ilfov:

„Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov, prin structurile de ordine publică, criminaliști, investigații criminale, rutieră, economic, arme și muniții, prevenire, luptători de la acțiuni speciale Ilfov și luptători SIAS-IGPR, jandarmi ilfoveni, reprezentanți ai Gărzii de Mediu și lucrători din cadrul unei societăți de energie electrică au acționat în satul Sintești din comuna Vidra, pentru combaterea infracțiunilor ce aduc atingere mediului înconjurător, pentru combaterea infracțiunilor de evaziune fiscală, combaterea furturilor de energie electrică, pentru depistarea și identificare a persoanelor care desfășoară activități ilegale de arderi de deșeuri, pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, pentru nerespectarea regimului rutier, pentru depistarea persoanelor urmărite la nivel local, național și internațional, precum și pentru prevenirea masurilor și interdicțiilor impuse de autorități privind efectele pandemiei de covid-19.

La activități au participat peste 200 de forțe de ordine, iar acțiunea a fost coordonată de conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov.

La finalizarea activităților au fost descoperite o serie de nereguli, fiind constatate de către polițiștii de la arme 4 fapte de natura contravențională, sancționate cu masura complementară a anulării dreptului de deținere arme si munitii.

Totodată, au fost ridicate 2 arme neletale, supuse autorizării, acestea fiind păstrate în condiții contrare prevederilor legale.

Polițiștii de ordine publică au constatat 10 infracțiuni de furt de energie electrică, iar cei de la economic 1 infracțiune de evaziune fiscală.

Au fost constatate 132 contraventii, fiind aplicate sancțiuni cu amenzi în valoare de 94065 lei, din care 81 potrivit Legii 55/2020, 4 potrivit Legii 61/1991, 35 potrivit OUG 195/2002, 12 potrivit OUG 195/2005 si OUG 92/2021 aplicate de polițiștii ilfoveni

De asemenea, polițiștii rutieri au retras 7 certificate de înmatriculare și au retinut 3 seturi de plăcute de înmatriculare,

Polițiștii de investigații criminale au verificate 7 persoane aflate in control judiciar si 7 agresori sexuali în acceptiunea Legii 118/2019.

Totodată, comisarii Gărzii de Mediu au aplicat sancțiuni contravenționale în valoare de peste 220000 lei și au confiscat 1 container, de 40 tone deșeuri feroase si neferoase”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri