Recent deținătoare a portofoliului Sănătății, Mihăilă a spus pentru site-ul Politico.eu că nu trebuie îndreptată vina doar către scepticismul popular pentru vaccinare, ci și spre guvern. S-a inclus și pe ea: „Pentru că am relaxat prea repede mesajul nostru despre cât de necesar este vaccinul”.

Politicianul Ioana Mihăilă, expertul Răzvan Cherecheș, ambii din România, Vanya Rangelova, epidemiolog din Bulgaria, și Ramunė Kalėdienė, decanul Facultății de Medicină din Vilnius, sunt printre cei care au încercat să explice de ce țările lor au avut „O vară pierdută”, așa cum își intitulează site-ul Politico.eu articolul despre numărul dureros de morți înregistrat astăzi de câteva țări din estul Europei, citat de Libertatea.

Mihăilă, fost ministru al sănătății din partea USR, în Guvernul Cîțu, a spus că „cea mai bună pregătire pentru Valul 4 ar fi fost o campanie eficientă de vaccinare”.

Ioana Mihăilă nu aruncă responsabilitatea pe campanie în sine, notează publicația de la Bruxelles, și recunoaște că nu doar scepticismul oamenilor față de vaccin, ci și semnalele administratorilor țării poartă o responsabilitate.â

„Am relaxat prea repede mesajul nostru despre cât de necesar este vaccinul”, a declarat politicianul USR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.