Președintele Senatului, Anca Dragu (USR), a acuzat miercuri, după ce Parlamentul nu a acordat votul de învestitură pentru cabinetul monocolor Dacian Cioloș, că s-a tranzacționat stabilitatea țării pentru ca restul partidelor să câștige puncte electorale.

„O criză sanitară, o explozie a prețurilor în energie și o zi în care Parlamentul nu a livrat soluții pentru toate aceste probleme, ci un spectacol politic. Atât. Un spectacol cu lojele goale și bilete în primul rând pentru două lumi politice. Azi, au fost față în față cei care și-au suflecat mânecile pentru a asigura o guvernare urgentă și cei care tranzacționează în tihnă binele României de dragul punctelor electorale.

Regret că s-a ajuns în acest punct, că maturitatea politică a României este percepută ca un joc de șah pe masa administrației centrale și că responsabilitatea este văzută ca un copil râzgâiat. Sper ca, în ultimul ceas, clasa politică să își aducă aminte că negocierile reale, planificarea misiunilor clare ale guvernului și obiectivele de țară fac parte din soluțiile de care România are nevoie pentru a depăși această perioadă tragică”, a scris Anca Dragu pe Facebook.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here