Caută
Close this search box.

Proiectul de interconectare a secţiilor ATI din 18 spitale a fost pus în consultare publică

ati

Ministerul Sănătăţii a pus joi în consultare publică caietul de sarcini al proiectului privind interconectarea într-o reţea naţională a tuturor sistemelor din secţiile ATI şi din sălile de operaţii din cele mai importante 18 spitale de adulţi şi de pediatrie din România, potrivit unui comunicat remis de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR).

Proiectul „Sistem Informatic pentru Evidenţa Clinică a Secţiilor A.T.I. (S.I.E.C.-A.T.I.)” – Cod MySMIS 131065 are în vedere realizarea unui sistem informatic modern de monitorizare, documentare şi schimb de date medicale în situaţii de urgenţă, care va funcţiona ca suport pentru luarea deciziilor în situaţiile de urgenţă de o unitate specializată din cadrul Ministerului Sănătăţii.

De asemenea, proiectul are ca scop „interconectarea tuturor sistemelor din secţiile ATI şi sălile de operaţii din cele mai importante 18 spitale de adulţi şi pediatrie din România într-o reţea naţională ATI, care va include Ministerul Sănătăţii şi COSU, în vederea analizei şi luării deciziilor ‘în timp real’, precum şi a prelucrării centralizate a datelor pentru îmbunătăţirea calităţii actului medical destinat bolnavilor critici şi scăderea mortalităţii”, se menţionează în comunicatul ADR, citat de Agerpres.

Programul are în vedere dotarea a 18 spitale cu sisteme informatice identice, specifice secţiilor ATI şi sălilor de operaţie (924 posturi ATI şi SO), interoperabile cu sistemele medicale clinice existente în unităţile medicale respective, pentru a asigura analiza, sincronizarea şi integrarea datelor pacientului.

Sistemul informatic are ca scop realizarea unui centru operativ în cadrul Ministerului Sănătăţii, care va distribui urgenţele medico-chirurgicale prin consultarea datelor disponibile în timp real şi va monitoriza direcţionarea corectă, pe criterii transparente, a pacienţilor către sălile de operaţie şi secţiile ATI ale marilor spitale de urgenţă.

Sistemul va permite monitorizarea continuă, completă, precisă şi trasabilă, inclusiv din punct de vedere medico-legal şi al arhivării informaţiilor, a parametrilor vitali ai pacienţilor îngrijiţi în secţiile de ATI, a procedurilor executate şi a medicaţiei administrate în aceste secţii, precum şi a stării bolnavilor îngrijiţi în aceste secţii.

Autoritatea pentru Digitalizarea României este partener în acest proiect.

Bugetul estimat prin proiect pentru platforma informatică este de 125.457.499,72 de lei cu TVA.

Termenul limită pentru etapa de consultare publică este 12 noiembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri