Caută
Close this search box.

Vasile Dîncu şi Dumitru Buzatu se opun ca PSD să susţină un cabinet PNL minoritar

vasile dîncu

Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, și Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, au cerut în ședința Biroului Permanent al partidului ca PSD să nu voteze un guvern minoritar PNL-UDMR, indiferent de numele premierului, susțin surse politice citate de News.ro.

Vasile Dîncu și Dumitru Buzatu vor ca PSD să nu se amestece în votul pentru învestirea noului executiv condus de Nicolae Ciucă, astfel încât social-democrații să nu fie asociați cu guvernarea PNL.

Liderii PSD vor decide dacă votează sau nu Guvernul Ciucă, după consultările cu președintele Klaus Iohannis.

Înainte de ședința PSD, Marcel Ciolacu a precizat că „România nu întră într-o zona de stabilitate cu un guvern minoritar, cu ce avem de-a face. Știți că intr-o zi, în România au fost mai multe decese decât în toată UE?”.

În urmă cu câteva zile, președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, afirma, în emisiunea Insider politic, că PSD nu își poate permite să susțină un guvern minoritar al PNL.

„Nici Marcel Ciolacu, nici noi, ceilalți cinci, Comitetul Politic Național, care e format din aproape o sută de oameni, nici noi nu ne putem permite să ne batem joc de electoratul nostru, deci nu putem să votăm un guvern minoritar”, spunea Dîncu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri