Caută
Close this search box.

VIDEO Avion prăbușit în Milano: Miliardarul Dan Petrescu, soția și fiul, printre victime

Update Potrivit Corriere della Sera, la bordul avionului privat prăbușit duminică la periferia orașului Milano se aflau Dan Petrescu, 68 de ani, un bogat om de afaceri român cu cetățenie germană, și soția sa, 65 de ani, născută în România cu cetățenie franceză. Printre victime se numără și fiul său, Dan Stefan Petrescu, în vârstă de 30 de ani, indicat inițial ca pilotând avionul, născut la München și, de asemenea, cu dublă cetățenie.

Se pare că avionul era deținut și pilotat de Dan Petrescu.

Informaţia nu a fost încă confirmată de autorităţile române.

Dan Petrescu care îşi făcuse cea mai mare parte din avere din imobiliare este deţinătorul unei averi de circa 3 miliarde de euro.

Foto: Facebook

Dan Petrescu, „miliardarul din umbră” a fost chiar partenerul de afaceri al lui Ţiriac imediat după Revoluţie, când au adus Metro în România. El era foarte discret: conducea maşini vechi şi se îmbrăca sărăcăcios.

Dan Petrescu a părăsit România în timpul regimului comunist şi s-ar fi întors în ţară din Germania (al cărei cetăţean şi este) imediat după 1989, când ar fi început un parteneriat cu Ion Ţiriac. El a fost implicat atât în sectorul auto (din care s-ar fi retras între timp), cât şi în cel imobiliar.

În 2018, acesta deţinea circa 15-20 de parcuri comerciale închiriate către Metro, Praktiker sau Auchan şi la fel ca Popoviciu, Dimofte şi alţi multi-milionari români. Dan Petrescu locuia la acea vreme în Monaco, conform Capital.ro.

Foto: https://milano.corriere.it/

Un avion privat de mici dimensiuni înmatriculat în România YR-PDV s-a prăbușit duminică peste o clădire goală dintr-o suburbie din Milano, transmite AFP.

Potrivit informațiilor comunicate MAEde autoritățile italiene reprezentanților oficiului consular român, din cercetările efectuate până la acest moment, rezultă că printre persoanele decedate se află doi cetățeni români, cu dublă cetățenie.

Avionul, un Pilatus PC-12, s-a prăbușit în prima parte a după-amiezii într-o clădire de birouri goală, cu două etaje, în San Donato Milanese, un oraș cu aproximativ 30.000 de locuitori situat la sud-est de capitala lombardă.

Agenția de presă LaPresse și alte mass-media au declarat că la bordul avionului se aflau opt persoane, inclusiv un copil.

Televiziunea de stat Rai a declarat că se crede că pasagerii ar fi francezi. Pilotul era un român în vârstă de 30 de ani, a relatat Corriere della Sera.

Oficialii pompierilor nu au putut fi contactați imediat pentru a confirma naționalitățile sau numărul de persoane aflate la bordul avionului.

Soția și fiul miliardarului Dan Petrescu sunt printre cei opt oameni decedați la bordul avionului care s-a prăbușit duminică în zona suburbană a Milanului, din nordul Italiei, au declarat surse oficiale pentru Digi24.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri