Caută
Close this search box.

Adina Florea, de la Secţia Specială, va fi inspector la Inspecţia Judiciară

adina florea

Procuroarea Adina Florea, de la Secția Specială, a fost admisă la concursul pentru un post la inspector la Inspecția Judiciară, potrivit portalului instituției.

Alți candidați admiși sunt alte nume controversate, precum Robert Fleckhammer sau Nicu Marius Vasile. Inspecția Judiciară a scos la concurs 12 posturi de execuție: 4 posturi de inspector judiciar la Direcția de Inspecție pentru judecători și 8 pentru Direcția de Inspecție pentru procurori.

Adina Florea este procuroarea de la Secția Specială care instrumentează dosarele fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi, actuală șefă a Parchetului European (EPPO).

Deși Înalta Curte a obligat-o pe Adina Florea să soluționeze dosarul extrădării din Indonezia a fostului director FNI, Nicolae Popa, până la data de 1 aprilie 2021, cazul nu este nici până acum soluționat.

Adina Florea a fost ea însăși vizată de o cercetare disciplinară a Inspecției Judiciare, după ce CSM a reclamat-o pentru nereguli în instrumentarea dosarelor Kovesi și Alfred Savu (un procuror de la DNA Ploiești). Potrivit unor surse judiciare, cercetarea judiciară a Adinei Florea a fost clasată.

Un alt candidat controversat declarat admis la concursul pentru Inspecția Judiciară este procurorul Robert Fleckhammer de la DIICOT, fost șef interimar al Secției de combatere a infracțiunilor de terorism și a criminalității informatice din cadrul DIICOT.

Procurorul Robert Fleckhammer s-a remarcat prin faptul că, în 2017, a ridicat de acasă, cu mascații, o jurnalistă a postului public de radio sub acuzația de divulgare de informații secrete de serviciu sau nepublice.

E vorba de Gabriela Scraba, redactorul-șef al redacției muzicale de la Radio România, o doamnă de peste 60 de ani.

Speriată, femeia a recunoscut că i-a trimis jurnalistului Cătălin Tolontan un document intern din Radio privind cheltuilelile cu avionul la clasa ”business” ale directorului PSD al Radioului public, Ovidiu Miculescu.

Având acasă în întreținere o fată cu dizabilități și temându-se pentru jobul ei, jurnalista a fost de acord să încheie un acord cu procurorul Fleckhammer și să accepte o pedeapsă de 1 an și 3 luni de închisoare cu amânarea executării pedepsei.

Un an mai târziu, judecătoarea Lucreția Postelnicu, de la Tribunalul București, nu a validat acordul de recunoaștere a vinovăției, considerând că jurnalista a acționat ca un avertizor de integritate și a restituit dosarul procurorului, care ulterior l-a clasat.

Robert Fleckhammer este și procurorul DIICOT care a clasat prima dată dosarul filajului la magistrați și jurnaliști.

Un alt candidat admis este procurorul Nicu Marius Vasile. Acesta este fratele avocatului Gil Vasile, soțul Simonei Marcu, fostă șefă a CSM. Riseproject.ro a dezvăluit că Gil Vasile a fost avocatul Tel Drum de unde a încasat suma de 15.200 de lei.

În plus, procurorul Nicu Marius Vasile a demisionat din magistratură, pentru a scăpa de o acțiune disciplinară, însă a fost reîncadrat după ce s-a plâns în instanță.

În schimb, judecătoarea Roxana Chiuariu, de la Curtea de Apel București, nu a fost adminsă la Direcția de Inspecție pentru judecători. Ea este soția avocatului Tudor Chiuariu, fost ministru PNL al Justiției, condamnat penal la 3 ani și jumătate cu suspendare, într-un dosar penal legat de Poșta Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri