Caută
Close this search box.

Bode, despre SIIJ: E necesară o lege care să garanteze independenţa magistraţilor, imparţialitatea lor

Prim-vicepreşedintele PNL, ministrul interimar al Justiţiei, Lucian Bode, a declarat vineri, pe tema desfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, că în programul de guvernare va fi cuprinsă „o soluţie normativă care să garanteze independenţa magistraţilor, imparţialitatea lor”.

„În discuţiile de astăzi am discutat o variantă de text care să fie agreată de cele patru formaţiuni politice, pornind de la următoarea chestiune: Ne asumăm cu toţii că această guvernare este o guvernare pro-europeană, care militează pentru eficienţa actului de justiţie, pentru independenţa justiţiei, pentru stabilitatea sistemului judiciar”, a afirmat Bode vineri seara, la Antena3.

„Ridicarea MCV este condiţionată de încetarea activităţii Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie. Atunci noi vom trece în programul de guvernare, vom face trimitere la o soluţie normativă, la un act normativ care să garanteze independenţa magistraţilor, imparţialitatea lor şi care să rezulte în urma dialogului cu sistemul judiciar.

Noi ştim care sunt recomandările Comisiei de la Veneţia din iulie, ştim care este decizia Curţii de justiţie a UE, ştim ce a spus CCR. Tot acest ansamblu de opinii trebuie analizat şi un act normativ agreat şi trecut urgent prin Parlament care să rezolve această problemă este soluţia la această problemă cu care s-a pricopsit România. În calitate de ministru interimar al Justiţiei am încercat să gestionez”, a mai afirmat Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri