Muzicieni din România şi Republica Moldova cântă împreună de Ziua Națională. Va fi un concert-eveniment pe scena Sălii Radio, care va fi transmis în direct de TVR 1 și retransmis de TVR Moldova.

Gabriel Bebeșelea va dirija două orchestre de marcă: Naționala de Cameră a Republicii Moldova și Orchestra de Cameră Radio. Iar solist va fi violoncelistul Andrei Ioniță.

Un program de zile mari a fost ales pentru Ziua Naţională: Enescu, Bartók, Filtsch şi Haydn. Solist, un iscusit instrumentist pe care publicația The Times îl descrie drept „unul dintre cei mai captivanți violonceliști care s-au afirmat în ultimul deceniu”.

Andrei Ioniţă este câștigătorul Concursului Internațional „Ceaikovski” din Rusia şi a fost desemnat „BBC New Generation Artist”. El a cântat alături de orcehstre mari ale lumii.

Alături de Gabriel Bebeşelea, sunetul violoncelului mânuit cu măiestrie de Andrei Ioniţă pare a fi atins de divin. În premieră, Orchestrei de Cameră Radio i se alătură muzicieni de la Chişinău, toți instrumentişti versaţi.

Gabriel Bebeşelea a fost aplaudat în cele mai prestigioase săli de concert ale lumii.

Concertul dedicat Zilei Naționale va fi transmis în direct, mâine, pe TVR 1 și TVR 3, de la ora 19.00. Iar apoi va fi retransmis și de TVR Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here