Caută
Close this search box.

Concert-eveniment de 1 Decembrie, pe scena Sălii Radio, transmis în direct, de TVR

Muzicieni din România şi Republica Moldova cântă împreună de Ziua Națională. Va fi un concert-eveniment pe scena Sălii Radio, care va fi transmis în direct de TVR 1 și retransmis de TVR Moldova.

Gabriel Bebeșelea va dirija două orchestre de marcă: Naționala de Cameră a Republicii Moldova și Orchestra de Cameră Radio. Iar solist va fi violoncelistul Andrei Ioniță.

Un program de zile mari a fost ales pentru Ziua Naţională: Enescu, Bartók, Filtsch şi Haydn. Solist, un iscusit instrumentist pe care publicația The Times îl descrie drept „unul dintre cei mai captivanți violonceliști care s-au afirmat în ultimul deceniu”.

Andrei Ioniţă este câștigătorul Concursului Internațional „Ceaikovski” din Rusia şi a fost desemnat „BBC New Generation Artist”. El a cântat alături de orcehstre mari ale lumii.

Alături de Gabriel Bebeşelea, sunetul violoncelului mânuit cu măiestrie de Andrei Ioniţă pare a fi atins de divin. În premieră, Orchestrei de Cameră Radio i se alătură muzicieni de la Chişinău, toți instrumentişti versaţi.

Gabriel Bebeşelea a fost aplaudat în cele mai prestigioase săli de concert ale lumii.

Concertul dedicat Zilei Naționale va fi transmis în direct, mâine, pe TVR 1 și TVR 3, de la ora 19.00. Iar apoi va fi retransmis și de TVR Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri