Caută
Close this search box.

Cum să curățați (rapid și în siguranță) tastatura unui laptop

Tastaturile sunt, cu siguranță, cea mai murdară parte a computerului sau laptopului nostru. Este ceea ce atingem cel mai des și indiferent cât de curate credeți că vă sunt mâinile, nivelul de murdărie și bacterii transferate de la și către tastatură v-ar surprinde.

În acest articol, vă vom dezvălui câteva sfaturi extrem de utile despre cum să curățați tastatura laptopului sau o tastatură de gaming mecanică.

Pentru a vă curăța tastatura în siguranță, scuturați-o ușor cu fața în jos, apoi ștergeți firimiturile și praful cu aer conservat, apoi, în cele din urmă, ștergeți tastatura cu o cârpă umezită cu alcool.

Este atât de simplu încât puteți chiar să o faceți chiar acum. Cu toate acestea, a nu cunoaște complet pașii detaliați înainte de a începe curățarea tastaturii laptopului ar putea face mai mult rău decât bine. Partea bună este că suntem aici pentru a vă enumera pașii detaliați și a clarifica lucrurile pe care ar trebui și cele pe care nu ar trebui să le faceți pentru a vă curăța tastatura.

Deconectați sursele de alimentare

Aceasta ar trebui să fie o necesitate, nu numai în curățarea laptopurilor, ci și cu toate dispozitivele electronice sau orice lucru implicat în electricitate. Deconectați încărcătorul de la priză și de la laptop. Opriți laptopul și, de asemenea, scoateți bateria. Înainte de orice, siguranța este prioritatea dvs. numărul unu.

Pregătiți materialele de curățare necesare

Nu puteți începe curățarea tastaturii fără a pregăti mai întâi materialele. Materialele de care veți avea nevoie sunt următoarele:

  • Spirt
  • Dischetă de bumbac
  • Aer comprimat
  • Cârpă din microfibră

Înclinați tastatura cu susul în jos

Există bucăți mari de murdărie și particule de mâncare care nu sunt blocate foarte adânc și care pot fi deja îndepărtate doar prin scuturarea tastaturii. Pentru a face acest lucru, țineți laptopul cu susul în jos și scuturați-l ușor. Inspectați-l fizic și atingeți-l continuu până când nu mai cad firimituri. Fiți atent când faceți asta, deoarece v-ar putea aluneca mâna și nu doriți să știți ce s-ar putea întâmpla în continuare.

Folosiți aer comprimat pentru a curăța tastatura

O parte din murdărie nu poate fi îndepărtată cu ușurință doar scuturând tastatura, deoarece particulele sunt blocate între taste sau sunt lipite de taste. Aici veți folosi aerul comprimat. Suflați praful și resturile care se lipesc de tastele tastaturii folosind un tub de aer comprimat.

Dacă nu aveți aer comprimat, puteți folosi un mic aspirator pentru a scoate praful și părul de pe tastatura. Fiți atent, deoarece unele taste ar putea fi absorbite, dacă aspiratorul este prea puternic. Puteți utiliza un aspirator alimentat de USB care este sigur pentru utilizarea pe tastatură. Unele persoane aleg să folosească un slime de curățare care poate intra între taste pentru a obține dovezi că pisica a dormit foarte bine deasupra tastaturii.

Ștergeți tastatura folosind cârpa din microfibră

Acesta este pasul care vă va șterge rămășițele acelei gustări minunate, pe care ați mâncat-o în timp ce foloseați laptopul sau tastatura. Umeziți cârpa din microfibră cu spirt și ștergeți ușor tastele de pe tastatură. Asigurați-vă că verificați că toată murdăria persistentă este curățată.

Dacă utilizați o tastatură externă, asigurați-vă că curățați și cablul de conectare și carcasa tastaturii. Utilizați dischete de bumbac cu spirt pentru spațiile mici, cum ar fi spațiile dintre taste.

Curățare în profunzime

Dacă sunteți cineva care nu este mulțumit de modalitatea anterioară rapidă și eficientă de curățare a tastaturii laptopului, există o modalitate mai complexă, dar și mai eficientă și satisfăcătoare de a o curăța – prin curățarea fiecărei taste.

Căutați online și asigurați-vă că tastele de la tastatură pot fi scoase, mare grija in cazul unei tastaturi gaming mecanice. Asigurați-vă că faceți o fotografie a laptopului înainte de a-i smulge capacele tastelor, astfel încât să fiți sigur că nu ați schimbat accidental tastele între ele după curățare.

Scoateți ușor tastele, una câte una, cu ajutorul unui mic instrument plat. Nu încercați să folosiți degetul deoarece ar putea fi prea mare pentru a scoate tastele. De asemenea, asigurați-vă că le depozitați într-un recipient, astfel încât să nu le pierdeți. Curățați fiecare tastă, carcasa tastaturii și apoi reasamblați-o conform fotografiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri