Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc a sunat la 112, în timp ce se afla la tribuna Senatului, pentru a reclama că senatoarea Diana Șoșoacă refuză să poarte masca de protecție, la ședința de plen.

Pauliuc, șefa Comisiei de Apărare din Senat, i-a cerut Alinei Gorghiu să pună în practică regulamentul și să ceară senatorilor să poate corect masca de protecție. Gorghiu a făcut acest lucru și a spus că cei care nu poartă mască nu va lua cuvântul de la tribună, „știind că încalcă legea”.

În acel moment, doar Șoșoacă era fără mască la ședința de plen și a refuzat să o poarte.

„Înțeleg că sunt colegi deasupra legii, pentru simplul fapt că prezintă, în urma votului pe care l-au dat românii, o legitimație cu fotografie. Cum putem să le cerem cetățenilor să respecte legea, când colegii se încercuiesc pentru a găsi motive? Medicii poartă mască 12 ore pe zi și nu au făcut apel la drepturi constituționale și alte libertăți.

Stimată colegă, dacă nu vă conformați și nu respectați legea pe care noi o aprobăm, dați-mi voie să apelez la instituțiile statului pentru dvs nu faceți decât că instigați la nerespectarea legii”, a spus Pauliuc.

Senatoarea a sunat apoi la 112 chiar de la tribuna Senatului, cerând intervenția poliției. Până la urmă, Șoșoacă și-a pus o vizieră.

Diana Șoșoacă este cunoscută pentru declarațiile ei anti-vaccin și anti-mască. De altfel, senatoarea este cercetată penal de procurorii DIICOT pentru zădărnicirea combaterii pandemiei COVID-19 după ce a blocat activitatea unui centru de vaccinare din Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.