Caută
Close this search box.

Guvernarea imposibilă

florin budescu

PSD doreşte impozitarea progresivă, adică eliminarea impozitului unic, afirmând că vrea să impoziteze “bogaţii”. PNL este contra impozitării progresive şi explică faptul că un om care a riscat şi a muncit de s-a spetit, câştigând mult, nu trebuie lovit în moalele capului veniturilor sale.
Între paranteze fie spus, în fapt, impozitul unic a dispărut de mult în România, sub atacurile PSD din anii 2012 – 2019. Excepţiile de diferite feluri au creat deja un sistem de impozitare progresivă, pe nişe.

PSD doreşte gestionarea pandemiei prin “testare extinsă”, pentru descoperirea din timp a infectaţilor, încă de când nici ei nu ştiu că sunt bolnavi. PNL se opune ideii, explicând, cu argumentele experţilor, că rezultatul unui text negativ făcut acum poate fi anulat peste cinci minute, după testare, când subiectul se infectează, atingând o suprafaţă sau intrând în contact cu un infectat.
În fapt, Slovacia a şi făcut o masivă testare din aceasta, pentru care a devenit subiect de presă pe mapamond, apoi a ajuns într-o criză pandemică atât de mare, încâta fost obligată să ceară ajutor UE.

PSD vrea cursuri şcolare în regim fizic. PNL iniţiază cursuri by remote şi vrea să dea drumul la cele în regim fizic, în funcţie de rata infectării.
Orice idee de a da drumul la şcoală în regim fizic, în pandemie, măreşte rata de infectare, oricât de mică ar fi ea la momentul relaxării.

PSD vrea indexarea pensiilor cu 11%, ca şi PNL. Dar PSD mai mult ca sigur va reveni în forţă cu ideea fixă a majorării pensiilor cu o cifră fantastică, menită să ia ochii electoratului propriu. PNL are tendinţa să facă un compromis şi, în vremuri în care pensiile nu trebuie mărite deloc, tinde să majoreze pensiile cu cel mult câteva procente.
Pe logică pur fiscal-bugetară de criză, pensiile nu trebuie mărite deloc. Restul sunt compromisuri politice pe care orice partid politic responsabil le face, după New Deal-ul american din 1935, al lui FD Roosevelt.

PSD doreşte din nou să crească salariul minim, cu sute de lei. PNL a vorbit când şi când despre posibilitatea unei mici creşteri a salariului minim.
Orice creştere a salariului minim trebuie să fie făcută în măsura în care creşte productivitatea muncii, altfel nu. Probabil că există şi domenii din România în care productivitatea muncii a crescut, în coronacriză, dar cu certitudine în majoritatea sectoarelor a scăzut, ori a rămas aceeaşi sau a crescut, dar prin concedieri. Creşterea prin ucaz a salariului minim, în aceste condiţii, este o fantasmagorie toxică.

PSD doreşte renegocierea PNRR. PNL se opune, aşa cum se va opune şi Comisia Europeană.
Probabil că, prin această renegociere, PSD urmăreşte să blocheze tragerea de bani europeni, să genereze stoparea dezvoltării României şi ulterior să dea vina pentru aceasta pe PNL.

PSD nu doreşte desfiinţarea Secţiei Speciale. PNL doreşte desfiinţarea Secţiei Speciale.
Marcel Ciolacu, liderul PSD, acum două zile: Am văzut cum a functionat Justiția fără SIIJ și am văzut cum funcționează cu SIIJ. Bine ar fi să facem SIIJ și mai funcţională”. Clar, nu?

Concluzia este că, chiar dacă, din motive care mie, personal, îmi scapă, masochiştii din PNL, cu Klaus Iohannis în frunte, doresc cu orice preţ să guverneze cu oponentul doctrinar tradiţional, această guvernare nu va duce la nici un rezultat, iar reforma va stagna.

Vom avea trei guverne mai mici: unul al PSD, unul al PNL şi unul al UDMR, aşa cum până acum, exact cum am scris, am avut trei guverne PNL, USR şi UDMR. Cele trei guverne mai mici, mititele, o vor lua treptat razna, fiecare în legea lui, cum s-a întâmplat şi cu Cabinetul Cîţu.

Scandalurile vor începe şi, în huiduielile aparatului de propagandă al PSD, “marea coaliţie” se va destrăma. Când? Nu ştim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri