Caută
Close this search box.

Întâlnire Florin Cîţu – Nicuşor Dan, la Guvern: Se tranșează sprijinul Guvernului pentru București

nicuşor dan

Premierul interimar Florin Cîţu şi primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, urmează să se întâlnească joi, în jurul orei prânzului, la Palatul Victoria, potrivit Agerpres.

La începutul săptămânii, Nicuşor Dan a anunţat că urmează să aibă o întâlnire cu Florin Cîţu, pentru a discuta inclusiv despre achiziţia ELCEN de către Primăria Capitalei.

Luni, edilul general a participat la o întâlnire a Asociaţiei Municipiilor din România cu premierul, unde s-a discutat despre sprijinul guvernamental pentru sistemele de termoficare.

Din discuţie a rezultat clar că sunt probleme şi provocări la nivel naţional, comune tuturor municipiilor şi că soluţiile pot veni doar prin colaborarea dintre administraţiile locale şi Guvernul României. Punctual pentru Bucureşti, am ridicat problema achiziţiei ELCEN de către Primăria Capitalei şi am convenit că va avea loc o discuţie separată cu premierul Florin Cîţu, în această săptămână. Voi merge la această discuţie după ce voi avea o nouă întâlnire cu reprezentanţii Termoenergetica şi cu liderii grupurilor din CGMB, ca să pot veni cu propuneri concrete şi cu o viziune comună la nivelul Bucureştiului despre problema termoficării. Vorbim nu doar de soluţii de sprijin pentru această iarnă, ci de refacerea pe fond a unui sistem de termoficare învechit, care până acum a fost doar cârpit, nu modernizat„, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

El îşi exprima speranţa că se vor găsi soluţii care să implice atât Guvernul, cât şi Primăria Capitalei, astfel încât bucureştenii să fie cât mai puţin afectaţi de recenta creştere a preţurilor din energie, iar apoi, treptat, să fie reabilitat sistemul de termoficare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri