Caută
Close this search box.

Lista posibilă a unui Guvern PNL-PSD

nicolae ciucă

Marcel Ciolacu prezintă colaborarea dintre liberali şi social-democraţi drept singura soluţie pentru depăşirea crizei politice. Oficializarea colaborării ar putea fi anunţată la începutul săptămânii viitoare.

În PNL apar însă nemulţumiri faţă de participarea liberalilor şi a social-democraţilor la o guvernare comună. Şi USR critică reorientarea lui Florin Cîţu către PSD.

Până acum, Florin Cîțu și Marcel Ciolacu s-au declarat mulțumiți de negocieri. Au și participat împreună la un eveniment dedicat oamenilor de afaceri, cărora le-au transmis că PNL și PSD vor colabora pentru stabilitate.

„Este aici și președintele PSD, trebuie să susținem antreprenorii și cu siguranță vom trece aceste amendamente cât mai curând, în următoarele sesiuni ale Parlamentului”, a spus Florin Cîțu, președintele PNL.

„Atât eu, cât și colegul meu, domnul Florin Cîțu, vom fi sub un asediu al celor (…) care vor încerca să ne demonstreze că direcția în care am plecat nu este cea corectă. (…) În acest moment, nu avem altă soluție politică”, a declarat Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Marcel Ciolacu: „Să terminam să vorbim de un guvern de coaliție, să vorbim de guvernul României și de o construcție politică total separată. (…) Cred că și domnul Florin Cîțu a realizat că nu mai poate să fie primul ministru al României”.

Florin Cîțu spune că PNL va negocia și cu USR, deși Dacian Cioloș a  declarat în spațiul public că ar fi o glumă să fie premier Cîțu:

„Ieri am văzut o declarație în spațiul public a domnului Cioloș, care iarăși pune sub umbră autoritatea președintelui PNL. E complicat să negociezi cu cineva care spune că, atunci când vorbești de președintele PNL, ar fi o glumă să fie premier, dar menținem dialogul și discutam și cu ei”.

Între timp, surse politice citate de TVR vehiculează o posibilă listă a unui cabinet PNL-PSD:

Nicolae Ciucă – premier

Alexandru Rafila – ministerul Sănătăţîi

Sorin Grindeanu – ministrul Transporturilor

Gabriela Firea – ministrul Muncii

Paul Stănescu/ Gheorghe Flutur – ministrul Agriculturii

Mihai Tudose – ministrul Economiei

Sorin Cîmpeanu – ministrul Educaţiei

Bogdan Aurescu – ministrul Afacerilor Externe

Rareş Bogdan – ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

Leo Badea/Dan Vîlceanu – ministrul Finanţelor.

Cristian Buşoi- ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene

Lucian Bode- ministrul Afacerilor Interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri