Caută
Close this search box.

Majoritatea ţărilor europene, în pragul valului 5 al pandemiei COVID-19

În Germania s-a înregistrat un număr record de infectări – 50 de mii în 24 de ore, mai mult ca niciodată. Spania, cu o rată foarte ridicată de vaccinare, 80 la sută cu schemă completă, pare scutită, deocamdată, de explozia de îmbolnăviri.

Un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii arată că Europa este singura regiune din lume unde cazurile de Covid cresc, iar mortalitatea este ridicată.

De la o săptămână la alta, sunt cu şapte la sută mai multe infectări, iar numărul morţilor creşte cu 10 la sută, transmite TVR.

Cu 50 de mii de cazuri în 24 de ore, Germania va înăspri restricţiile. Dar noile autorităţi federale resping ideea carantinei. Se merge pe mască obligatorie, distanţare şi posibilitatea angajatorilor de a impune certificatul verde la locul de muncă.

Britanicii au înregistrat peste 43 de mii de noi cazuri COVID în ultimele 24 de ore.

Iar Danemarca, prima ţară care acum ceva vreme renunţa la restricţii, reintroduce paşaportul COVID.

În Lituania, parlamentul a decis ca testarea să nu mai fie gratuită. E vorba despre cadre medicale, profesori şi alte categorii care o dată pe săptămână se testează obligatoriu. În cazul în care nu s-au vaccinat. De la 1 decembrie, îşi vor plăti testele din buzunar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri