Caută
Close this search box.

OMS, extrem de îngrijorată de creşterea numărului de infecţii cu Covid-19 în Europa

oms

Organizaţia Mondială a Sănătăţii este extrem de îngrijorată de răspândirea infecţiilor cu Covid-19 în Europa, relatează BBC.

În acest moment, de la începutul pandemiei, în Europa, avem 257 de milioane de infectări şi 5,14 milioane de morţi de Covid.

Directorul OMS Europa, Dr. Hans Kluge a avertizat că aproximativ 500.000 de decese ar putea fi înregistrate până în martie fără măsuri urgente.

La emisiunea BBC Today, Kluge a spus că introducerea unor măsuri precum purtarea obligatorie a măştilor de protecţie ar putea ajuta imediat.

Avertismentul vine în momentul în care mai multe naţiuni raportează rate record de infecţie şi introduc tot mai multe restricţii.

Dr. Kluge a spus că în spatele răspândirii stau factori precum sezonul de iarnă, insuficienta vaccinare şi dominaţia regională a variantei Delta, mai transmisibile. El a cerut o utilizare sporită a vaccinurilor şi punerea în aplicare a măsurilor de bază de sănătate publică şi a unor noi tratamente medicale pentru a ajuta la combaterea creşterii.

„Covid-19 a devenit din nou cauza numărul unu de mortalitate în regiunea noastră”, a spus el pentru BBC, adăugând că „ştim ce trebuie făcut” pentru a lupta împotriva bolii.

Dr. Kluge a spus că măsurile obligatorii de vaccinare ar trebui privite ca o „ultimă soluţie”, dar că ar fi „foarte oportun” să existe o „dezbatere juridică şi în societate” despre această problemă.

„Înainte de asta, există şi alte mijloace precum paşaportul Covid”, a spus el, adăugând că acesta „nu este o restricţie a libertăţii, ci mai degrabă este un instrument pentru a ne păstra libertatea individuală”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri