Caută
Close this search box.

OMS va stabili cum se administrează pastilele anti-Covid

molnupiravir

Oficiali din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au precizat vineri că speră să convoace în curând o şedinţă pentru a stabili recomandări de utilizare a pilulelor antivirale contra COVID-19, adăugând că acestea oferă noi perspective ”foarte atractive” pentru tratamentul clinic, informează Reuters.

Marea Britanie a devenit prima ţară care a autorizat, la începutul acestei luni, utilizarea unei pastile antivirale pentru tratarea COVID-19.

Janet Diaz, coordonatoarea echipei clinice însărcinate cu răspunsul anti-COVID-19 din cadrul OMS, a precizat că o reuniune a grupului pentru redactarea recomnadărilor va lua în considerare pastilele anti-COVID-19 la următoarea şedinţă, care va avea loc peste trei săptămâni.

Un alt oficial al OMS, Mike Ryan, a spus că descoperirile preliminare referitoare la pilule sunt ” foarte, foarte binevenite”, adăugând că ”un proces minuţios” nu este necesar pentru ca tratamentul să devină disponibil la scară mai largă.

”În mod clar, a dispune de o a doua abordare pentru tratarea celor care se infectează este foarte plăcut şi să poţi salva vieţi în acest fel este de asemenea foarte plăcut”, a spus el.

Săptămâna trecută, Pfizer Inc a anunţat că pilula sa experimentală pentru tratarea COVID-19 a redus cu 89% riscul de spitalizare sau deces în cazul adulţilor cu risc de a dezvolta o formă severă a bolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri