Liberalii au decis, luni seara, în şedinţa Biroului Politic Naţional începerea negocierilor cu PSD în vederea formării unui Guvern.

În şedinţa BPN al PNL, care a avut loc la Vila Lac, 40 de filiale au votat în favoarea guvernării alături de PSD şi 22 au votat împotrivă.

„Cîţu a supus la vot mandat de negociere pentru PSD”, a anunţat fostul preşedinte al PNL, Ludovic Orban.

Condițiile de negociere sunt construirea unui guvern în jurul unui premier PNL, program de guvernare plecând de la măsurile liberale și parteneriat cu președintele.

„Biroul Politic Național al PNL, reunit astăzi în ședință statutară, a decis cu majoritate absolută de voturi începerea negocierilor cu PSD pentru coagularea unei majorități care să asigure României stabilitatea necesară pentru a fi depășită criza politică și sanitară. A rămâne la guvernare nu e un scop în sine pentru PNL, ci este o necesitate pentru ducerea la îndeplinire a tuturor obiectivelor asumate în programul de guvernare.

Negocierile vor avea loc începând de mâine, cu o fișă de parcurs clară, legată de obiectivele din programul de guvernare al PNL”, potrivit unui comunicat al PNL.

Liberalii anunță că au câteva principii de la care PNL nu va abdica și care nu sunt negociabile:

-Formarea unei majorități în jurul PNL, cu premier liberal.
-PNRR este un proiect național, asumat de România și aprobat de Comisia Europeană.
-Stabilitatea macroeconomică a României, cu respectarea traiectoriei deficitului bugetar asumat față de Comisia Europeană.
-Nici o taxă mărită, iar statul va fi un partener onest al mediului de afaceri.
-Continuarea reformelor pe tema salarizării, a pensiilor, precum și reforma administrativă.
-Realizarea reformelor asumate pe tema justiției și închiderea MCV.
-Menținerea parcursului european și euro-atlantic și a parteneriatului strategic cu SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here