Caută
Close this search box.

PNL a votat că premierul va fi stabilit prin rotație

florin cîţu

PNL s-au reunit, marți seara, în ședința Biroului Executiv Național pentru a stabili desemnarea premierului în viitorul guvern PSD-PNL-UDMR în baza unei înțelegeri ca șeful guvernului să se schimbe prin rotație între PNL și PSD.

Surse participante la ședință spun pentru Digi24.ro că PNL ar fi de acord cu această soluție, însă primul care ocupă funcția ar trebui să fie un liberal.

La finalul ședinței, cel mai probabil, conducerea PNL va vota aceasta propunere, fără a fi stabilit și numele premierului. În BEX, au fost voci din partid care au susținut că președintele partidului ar trebui sa fie propus premier, însă, dacă social democrații nu îl acceptă pe Florin Cîțu, să fie desemnată o altă persoană.

În partid sunt luate în calcul mai multe nume, printre care Nicolae Ciucă și Lucian Bode.

De asemenea, Emil Boc și Florin Roman au cerut ca învestirea guvernului să se facă cât mai repede ținând cont de situația socială. „Este mai rău ca în 2012”, le-ar fi transmis aceștia colegilor. Boc ar mai fi cerut un mandat flexibil în negocieri pentru poziția de premier.

Florin Cîțu și-ar fi dorit să tragă cât mai mult de timp în negocierile cu PSD:

„Nu aș grăbi lucrurile, vreau să facem ceva care să dureze, nu să ne trezim peste două luni de zile că rupem coaliția. Dacă mai e nevoie de o zi în plus, o vom folosi”, a declarat liderul PNL, după negocierile de marți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri