Caută
Close this search box.

Previziuni economice de toamnă optimiste ale Comisiei Europene, pentru România

previziuni optimiste

PIB-ul României va depăşi până la sfârşitul anului nivelurile anterioare pandemiei, preconizându-se că economia României va creşte cu 7% în 2021 şi cu 5,1% în 2022, relevă datelefăcute publice joi de Comisia Europeană..

”După o redresare puternică în prima jumătate a anului 2021, se estimează că, până la sfârşitul acestui an, PIB-ul României va depăşi nivelurile anterioare pandemiei: se preconizează că economia României va creşte cu 7% în 2021 şi cu 5,1% în 2022”, relevă previziunile economice de toamnă ale Comisiei Europene.

Prognoza de inflaţie pentru 2021 a fost majorată de la 3,2% la 4%. Economia UE se redresează în urma recesiunii provocate de pandemie mai rapid decât se preconizase.

Pe măsură ce campaniile de vaccinare au progresat, iar restricţiile au început să fie ridicate, creşterea economică s-a reluat în primăvară şi a continuat în acelaşi ritm toată vara, susţinută de redeschiderea economiei.

În pofida perioadei tot mai dificile, se preconizează că economia UE va continua să se extindă în perioada analizată, atingând o rată de creştere de 5 % în 2021, de 4,3 % în 2022 şi de 2,5 % în 2023. Se preconizează că ratele de creştere pentru zona euro vor fi identice cu cele la nivel de UE în 2021 şi 2022 şi de 2,4 % în 2023.

Această perspectivă depinde în mare măsură de doi factori: evoluţia pandemiei de COVID-19 şi ritmul în care aprovizionarea se adaptează la redresarea rapidă a cererii în urma redeschiderii economiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri