Caută
Close this search box.

Primul cetățean bulgar arestat de Parchetul European condus de Kovesi: Sofka, acuzată de furt de TVA în valoare de 13 milioane de euro

kovesi

Sofka Bojilova, 32 de ani, din orașul Peștera, este bulgăroaica arestată în prima operațiune a Parchetului European, potrivit informațiilor ziarului „24Chasa”.

Acțiunea a avut loc pe 19 octombrie în Germania, Italia și Bulgaria, pentru furt de TVA la vânzarea de mașini. Sunt implicați membrii grupării Ndrangheta, regiunea Calabria, potrivit biroului poliției germane care conduce ancheta, transmite 24chasa, citată de Rador.

Sofka Bojilova are și o conexiune italiană, rezultă dintr-o verificare a ziarului „24Chasa”. În urmă cu câțiva ani, s-a căsătorit cu italianul Gabriele Bignotti. În 2014, pe numele ei a fost înregistrată firma Aurora Service, care are ca obiect de activitate comerțul cu autoturisme și piese de schimb.

În 2015, i-a transferat-o deja fostului ei soț. Apoi a înregistrat o nouă firmă de comerț cu autoturisme și transport, dar ambele firme nu au activitate oficială. În afară de afaceri, Sofka Bojilova este implicată și în politică.

În 2011, a fost candidată pentru funcția de consilier municipal în orașul său natal, pe locul 11, unul neeligibil, pe lista Mișcării pentru Drepturi și Libertăți, potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale.

În 2014, ea a fost unul dintre cei 212 susținători înregistrați ai partidului pentru alegeri parlamentare anticipate. În 2017, când era căsătorită cu italianul Bignoti, Sofka a fost membră a unei comisii electorale într-o secție de vot din oraș.

În timpul operațiunii, dispuse de Parchetul European, este percheziționată adresa de domiciliu a lui Bojilova din Peștera și ea este transportată în arest. Instanța va decide apoi din nou dacă o extrădează în Germania sub acuzația de implicare într-un grup infracțional pentru infracțiuni fiscale.

Măsura a fost confirmată și de Curtea de Apel din Plovdiv, potrivit G4Media.

„Sunt nevinovată. Vreau să am grijă de copilul meu, așa cum am făcut-o întotdeauna. Sunt alături de el tot timpul, pentru că nu mai are cine să mă ajute”, a spus Sofka în instanță, dezvăluie procesul-verbal al ședinței.

Tânăra din Peștera are un copil de 1 an și 3 luni. Bărbatul cu care locuiește acum este șofer internațional. Potrivit spuselor sale, se întoarce acasă pentru o zi sau două și pleacă din nou la drum. Cu toate acestea, instanța a arătat că ea are rude și apropiați care ar putea avea grijă de copil și au lăsat-o în arest, pentru că s-ar putea ascunde.

Potrivit avocatului lui Sofka, în mandatul european de arestare sosit în Bulgaria se precizează doar că aceasta a fost condamnată pentru infracțiune și nu se impune să rămână în arest până la extrădare.

Înainte de asta, nimeni nu o căutase, cu nicio ocazie. Mandatul de arestare al Sofkăi a fost semnat de procuror delegat european din Germania și a fost aprobat de tribunalul din München.

Sofka Bojilova este cercetată de Parchetul European la primul semnal transmis instituției, în luna iunie. Este vorba despre comerțul cu mașini de lux și prejudicii aduse bugetului Uniunii Europene. În total, 46 de adrese au fost percheziționate în timpul operațiunii din 18 octombrie. 28 dintre acestea sunt în Italia, 17 în Germania și aceasta a bulgăroaicei Bojilova din Peștera.

Frauda dovedită se ridică la 13 milioane de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri