Caută
Close this search box.

Adrian Câciu: Vom construi bugetul pentru 2022 fără a pune noi taxe

adrian câciu

Bugetul pentru 2022 va fi construit fără noi taxe, iar orice modificare a regimului fiscal va fi realizată în mod predictibil şi doar în urma unui dialog cu mediul de afaceri, a spus ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

„Vom construi bugetul pentru 2022 fără noi taxe. Orice modificare a regimului fiscal va fi făcută în mod predictibil, doar în urma unui dialog cu dumneavoastră, reprezentanţii mediului de afaceri”, a spus ministrul, la o întâlnire cu oameni de afaceri.

„Acum, România are nevoie de solidaritate pentru a-i proteja pe românii cu venituri mici de creşterea preţurilor, în special a celor de la energie. Vom face asta stimulând economia şi firmele care produc în România, indiferent de naţionalitatea acţionariatului lor, fiindcă tot ceea ce se fabrică în România se face cu angajaţi români”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

„Un produs fabricat în România înseamnă locuri de muncă pentru români. Susţinând producătorii din România, oferim garanţii mai mari pentru sute de mii de angajaţi că vor avea locuri de muncă stabile şi sigure”, a continuat ministrul.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Finanţelor, Câciu a avut o primă întâlnire reprezentanţi ai Confederaţiei Naţionale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR) şi Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR).

În cadrul discuţiei, oficialul a exprimat necesitatea înfiinţării unui Consiliu Consultativ la nivelul Ministerului Finanţelor, precum şi schemele de ajutor pentru IMM-uri şi programele destinate creşterii gradului de digitalizare a economiei.

Totodată, în prezentarea programului economic al noii guvernări s-au subliniat soluţiile şi schemele de ajutor pentru IMM şi companiile mari.

Citește și: VIDEO Adrian Câciu: Bugetul pe 2021 l-am găsit cu probleme mari

„Scopul declarat al bugetului pe 2022 este să sprijine toate companiile care fabrică produse cu valoare adăugată ridicată, să sprijine companiile care fac exporturi şi să implementeze programe destinate creşterii gradului de digitalizare a economiei”, potrivit comunicatului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri