Caută
Close this search box.

Cinci asteroizi uriași vor trece pe lângă Pământ în luna decembrie: NASA etichetează ”periculos” un asteroid

asteroid

Cinci asteroizi uriași vor trece pe lângă Pământ în luna decembrie.

Orice asteroid mai mare de 140 de metri ar putea provoca o adevărată catastrofă dacă ar lovi Pământul, potrivit NASA. La data de 11 decembrie, un corp ceresc cu o dimensiune considerabilă va trece pe lângă planeta noastră.

Asteroidul 4660 Nereus este considerat din punct de vedere tehnic „potențial periculos” datorită dimensiunii și proximității sale de Pământ, dar aceste caracteristici îl fac una dintre cele mai bune ținte potențiale pentru o viitoare misiune spațială.

Pe 11 decembrie, va fi în cel mai apropiat punct de planeta noastră într-o perioadă de douăzeci de ani. Va trece la o distanță de 3,9 milioane de kilometri, de aproximativ 10 ori mai mare decât distanța dintre Pământ și Lună.

Nu există nicio posibilitate de impact, dar oamenii de știință observă deja asteroidul de 330 de metri și adună mai multe date care ar putea fi folosite pentru o misiune viitoare.

Observațiile de până acum au dus la concluzia că roca spațială ar putea să conțină nichel, fier și cobalt în valoare de miliarde de dolari, potrivit Antena3.

Un alt asteroid masiv, care este aproape la fel de mare ca cea mai înaltă structură artificială din lume, Burj Khalifa, va trece pe lângă Pământ pe 17 decembrie, la o distanță de 5,4 milioane de kilometri. În timp ce se estimează că 2003 SD220 are un diametru de aproximativ 791 de metri, studiile au sugerat că ar putea fi mult mai lung, de aproximativ 1,6 kilometri. Va trece pe lângă noi cu o viteză de peste 20.000 km/h.

La data de 24 decembrie, asteroidul 2016 TR54 se va apropia și el de Terra. Este de mărimea unui zgârie-nori, cu un diametru între 100 și 230 de metri, și va trece la o distanță de 6,5 milioane de kilometri.

Al doilea dintre cei trei asteroizi uriași care se apropie în decus de doar o săptămână este 2018 AH. Acesta are un diametru între 84 și 190 de metri și va trece pe lângă Pământ pe 27 decembrie. Deși de această dată este la o distanță mare, de 4,5 milioane de kilometri, trebuie remarcat că asteroidul s-a apropiat înfricoșător, la 296.758 km, în 2018, o distanță mai mică decât cea față de Lună.

Citește și: Modelele cubaneze în costume tradiționale românești la Havana, cu ocazia Zilei Naţionale a României

Ultimul asteroid uriaș din 2021 este 2017 AE3, care va trece pe 29 decembrie la o distanță de 3,5 milioane de kilometri. Acesta are un diametru între 120 și 260 de metri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri