Judecătorul Cristi Dănileţ afirmă că a avut trei modele în viaţă – tatăl său, Ioan Dănileţ, cizmar de meserie, pe care l-a iubit enorm, maestrul său de arte marţiale şi profesorul său din facultate, Tudorel Toader.

”Am avut trei modele în viaţă: tatăl meu, Ioan Dănileţ, cizmar de meserie, pe care l-am iubit enorm, pentru ordinea şi disciplina insuflată încă de mic în cadrul unei educaţii „spartane” pe care am primit-o şi pentru care îi sunt recunoscător.

Nu a fost membru de partid. Era un critic public al conducerii cooperativei meşteşugăreşti. Ascultam Radio Europa Liberă la radio, împreună. Acum 8 ani am avut onoarea să facă Marea Trecere în braţele mele”, a scris Dănileţ pe Facebook.

El afirmă că o altă persoană care i-a fost model este maestrul său de arte marţiale, sensei Florentin Gheorghe Loghin, acum 7 Dan în Karate, căruia îi poartă o stimă profundă, pentru că încă din perioada adolescenţei i-a îndreptat paşii către spiritualitate şi filosofie, un drum pe care consideră că mai are de mers şi pe care, din fericire, el îi este alături.

Cea de-a treia persoană este profesorul său din facultate, Tudorel Toader.

”Mi-a insuflat pasiunea pentru dreptul penal: cursurile şi seminariile cu el sunt memorabile, iar cartea sa am recomandat-o tuturor studenţilor şi practicienilor din jurul meu. Drumurile noastre s-au intersectat apoi de mai multe ori (şi când a fost decan, şi când a fost judecător CCR, şi când a devenit Rector), până la un moment dat (când a devenit ministru)”, a scris Cristi Dănileţ pe contul său de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.