Caută
Close this search box.

Dosarul Colectiv. DNA cere pedeapsa maximă!

dosarul Colectiv

Procurorii DNA și ai Parchetului General au cerut pedepse maxime pentru fostul primar al Sectorului 4 al Capitalei, Cristian Popescu-Piedone, funcționari din Primăria Sectorului 4, patronii clubului, doi pompieri, doi pirotehnişti și reprezentațîi unei firme de artificii, judecați în Dosarul Colectiv.

Curtea de Apel București a început dezbaterile finale din Dosarul Colectiv, context în care procurorii au cerut pedepse „orientate spre maximum prevăzut de lege” și cu executare, în cazul celor acuzați în această cauză.

Procurorul Parchetului General a declarat în fața judecătorilor că și după tragedia din Colectiv mulți agenți refuză să își ia autorizații pentru incendiu, doar afișează pe geam că nu au, dar anunțul nu ii exonerează de răspundere penală.

„Riscurile sunt și mai mari. (…) Pot avea impresia că nu răspund penal pentru că victimele își asumă să ardă de vii când întră intr-o locație fără aviz. (…) Chiar dacă societatea e marcată de tragedia din Colectiv, această se poate întâmplă din nou oricând”, a spus anchetatorul, citat de Agerpres.

La rândul său, procurorul DNA a cerut instanței aplicarea unor pedepse maxime și cu executare, susțînând că „este inexplicabilă atitudinea blândă a instanței de fond”.

Anchetatorul a mai adăugat că ordinea socială a fost alterată de corupție, iar oameni au ars, ”și nu vorbim de doi, ci de un cimitir”.

Iată ce a spus procurorul DNA despre Piedone, conform jurnalistului Răzvan Luţac, prezent în sală:

„Ceea ce îl caracterizează pe Cristian Popescu Piedone este nesinceritatea față de toți cei implicați, de la rude, la autorități.

Inculpatul (Piedone) a jonglat cu nerespectarea legii. (…) Instanța de fond a fost prea blândă. Atitudinea sa a fost sfidătoare, este departe de noțiunea de solemnitate.

E cunoscut cu antecedente penale și a continuat să încalce legea. Dacă ne permitem corupție în administrație, cu o astfel de finalitate, ne permitem și pedepse pe măsură.

Nu este posibil ca unui privat să i se aplice și pedeapsă mai mare decât un funcționar al statului. Privații au funcționat pentru că funcționarii publici au permis asta, cu bună știință”.

Procesul se află în faza de apel, după ce, pe 16 decembrie 2019, Tribunalul București i-a condamnat pe Cristian Popescu-Piedone, funcționari din Primărie, patronii clubului, doi pompieri, doi pirotehnişti și reprezentațîi unei firme de artificii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri