Caută
Close this search box.

François Fillon, fost premier francez, cooptat în CA-ul gigantului rus din petrochimie, Sibur

François Fillon

Compania Sibur a publicat o listă actualizată a consiliului său de administraţie, indicând faptul că François Fillon a fost numit în consiliu, ca administrator independent, conform Agerpres. Şi marmota învelea ciocolata în staniol.

Grupul este controlat printre alţii de Leonid Mikhelson, unul dintre cei mai bogaţi oligarhi din Rusia, şi de Ghennadi Timcenko, un apropiat al preşedintelui Vladimir Putin.

La sfârşitul lui iunie, Fillon a intrat în consiliul de administraţie al unei alte companii ruseşti, Zarubejneft, specializată în dezvoltarea şi exploatarea zăcămintelor de hidrocarburi, în special în străinătate, deţinută de stat.

François Fillon, care a condus guvernul francez sub preşedinţia lui Nicolas Sarkozy, între 2007 şi 2012, este şeful firmei de consultanţă Apteras, pe care a creat-o în anul 2017.

Fostul om politic a fost condamnat în iunie 2020, la cinci ani de închisoare, dintre care doi cu executare, într-un caz răsunător de angajări fictive, care i-a desfiinţat campania prezidenţială, în 2017.

Mai mulţi foşti înalţi responsabili străini sunt deja în consiliile de administraţie ale unor companii petroliere ruse.

Fosta şefă a diplomaţiei austriece, Karin Kneissl, care a dansat un vals, cu Vladimir Putin, la nunta acestuia, din 2018, a fost numită în iunie în cadrul gigantului petrolier rus Rosneft.

Fostul cancelar german Gerhard Schroeder, prieten de multă vreme cu Vladimir Putin, este preşedintele consiliului de administraţie al Rosneft, dar a fost şi şeful Comitetului acţionarilor Gazprom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri