Caută
Close this search box.

Guvernul va aloca fonduri pentru plata restanțelor la energia termică în București

nicuşor dan

Guvernul va iniţia un proiect de hotărâre prin care să fie alocate, în cursul acestui an bugetar, fonduri guvernamentale unităţilor administrativ-teritoriale, ca soluţie imediată pentru plata restanţelor la energia termică, se arată într-un comunicat al Executivului.

„Discuţiile cu privire la acordarea subvenţiei energiei termice vor continua şi în perspectiva definitivării de către Guvern a proiectului bugetului de stat pentru anul 2022”, se arată în document, potrivit Agerpres.

Măsura a fost analizată vineri, la Palatul Victoria, la solicitarea premierului Nicolae Ciucă, în cadrul întâlnirii pe care reprezentanţii Guvernului au avut-o cu primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, și cu primarul municipiului Constanţa, Vergil Chiţac.

La începutul întâlnirii, prim-ministrul le-a solicitat reprezentanţilor Guvernului să găsească urgent soluţii pentru ca cetăţenii să beneficieze de apă caldă şi căldură şi să fie redus impactul pe care scumpirea gigacaloriei îl are asupra facturilor plătite de populaţie.

Primarii celor două municipii au prezentat problemele cu care se confruntă sistemele de producţie şi distribuţie a energiei în sistem centralizat.

Totodată, s-a discutat despre soluţii viabile de modernizare şi de eficientizare a sistemelor de termoficare, prin creşterea accesului primăriilor la fonduri europene alocate prin Fondul de Modernizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri