Oamenii probabil vor trebui să fie vaccinați anual împotriva Covid pentru mulți ani care vor veni, a spus șeful Pfizer pentru BBC.

Doctorul Albert Bourla a declarat că se gândește că va fi nevoie de vaccinarea anti-Covid anuală, pentru a menține „un nivel foarte înalt de protecție”.

Marea Britanie a asigurat 114 milioane de doze suplimentare de vaccinuri Pfizer și Moderna, pentru a fi livrate în următorii doi ani.

Cu un an în urmă, Marea Britanie era prima țară care aproba vaccinul Pfizer-BioNTech.

Directorul executiv al Pfizer a vorbit cu BBC înaintea apariției variantei Omicron, mai întâi identificată în Africa de Sud și, de asemenea, înaintea anunțului că guvernul britanic semnase contracte pentru achiziția celor 54 de milioane de doze Pfizer-BioNTech și 60 de milioane de doze Moderna suplimentare pentru anii 2022 și 2023.

Aceste contracte includ accesul la vaccinuri modificate, dacă e nevoie, pentru a combate Omicron și variante viitoare care pot provoca îngrijorare, a declarat Departamentul de Sănătate.

Dr Bourla a spus că Pfizer a produs deja vaccinuri actualizate ca răspuns la tulpina Beta, identificată inițial tot în Africa de Sud și Delta, identificată prima dată în India, însă că nu a fost nevoie de acestea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here