Premierul Nicolae Ciucă a anunțat joi că reprezentanții celor 18 culte religioase din România au cerut ca ”cetățenii să poată beneficia de liberatea de a participa la slujbe fără să se impună obligativitatea certificatului verde”.

La întrevedere, din partea autorităţilor, au participat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

Premirul Ciucă a verbit despre legea care cuprinde obligativitatea certificatului verde, care probabil va fi adoptată la sfârșitul anului.

Legea se va înscrie în parametrii reali privind incidența bolii, oamenii care au trecut prin boală, oamenii care au teste. Vaccinarea e o soluție, a doua este comportamentul: respectul față sine, de comunitate”, a spus premierul Ciucă.

Citește și: Exporturile de gaze ale Gazprom spre România au încetinit în noiembrie

Proiectul legii privind obligativitatea Certificatului verde (vaccinare, trecere prin boală sau test negativ) la job este în dezbaterea Camerei Deputaților, cameră decizională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.