Loturi de urechi de porc şi de muşchi ţigănesc livrate de SC MARCEL SRL au fost rechemate sau retrase de la vânzare din cauza contaminării cu Listeria monocytogenes, conform Autorităţii Naţionale Sanitare Vterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

”SC MARCEL SRL. a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos, ca urmare evidenţierii prezentei Listeria monocytogenes. SC MARCEL SRL retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: Denumire produs: MUSCHI TIGANESC Lot: 017121121 Expira la: 27.12.2021 / 06.01.2022”, este anunţul postat pe site-ul ANSVSA, cu referire la produsul muşchi ţigănesc.

Aceeaşi societate a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului ”urechi de porc”, tot ca urmare evidenţierii prezenţei Listeria monocytogenes.

ANSVSA recomandă persoanelor care deţin produse din aceste loturi să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Persoanele care au consumat produsele şi care prezintă febră simplă sau însoţită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul şi să raporteze acest consum. Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome.

Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.