Caută
Close this search box.

Putin, în dialogul cu Biden, a acuzat NATO că face încercări periculoase de a cuceri teritoriul ucrainean

putin

Kremlinul a publicat un comunicat de presă în care transmite că Joe Biden și Vladimir Putin au vorbit despre implementarea rezultatelor summitului ruso-american desfășurat la Geneva în iunie 2021.

Totodată, Moscova susține că s-a remarcat importanța implementării consecvente a acordurilor la cel mai înalt nivel și a păstrării „spiritului de la Geneva” atunci când se analizează problemele relațiilor bilaterale și alte probleme apărute între Rusia și Statele Unite.

Kremlinul mai spune că cei doi președinții au amintit de alianța celor două țări în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și că aceștia au subliniat că sacrificiile făcute atunci nu trebuie uitate, iar alianța însăși ar trebui să servească drept exemplu pentru construirea de contacte și colaborarea în realitățile de astăzi.

În ceea ce privește Ucraina, Kremlinul susține că s-a abordat lipsa de progres în implementarea acordurilor de la Minsk din 2015, care sunt „baza incontestabilă pentru o reglementare pașnică” a situației.

De asemenea, Putin s-a plâns de „acțiunile provocatoare ale Kievului împotriva Donbassului”.

Joe Biden, la rândul său, a subliniat natura presupus amenințătoare a mișcărilor trupelor ruse în apropierea granițelor ucrainene, se arată în comunicatul Kremlinului, și a subliniat măsurile de sancționare pe care SUA și aliații săi ar fi gata să le aplice în cazul unei escaladări suplimentare a situației.

Vladimir Putin a subliniat că responsabilitatea nu ar trebui transferată pe umerii Rusiei, deoarece NATO este cea care face încercări periculoase de a cuceri teritoriul ucrainean și de a dezvolta potențialul militar la granițele ruse, mai subliniază comunicatul Kremlinului, citat de Digi24.

„Rusia este serios interesată să obțină garanții fiabile, stabilite din punct de vedere legal, care să excludă extinderea NATO spre est și desfășurarea sistemelor de arme ofensive în statele din apropierea Rusiei”, mai subliniază comunicatul de presă al regimului de la Moscova.

Atunci când au făcut schimb de opinii cu privire la securitatea informațiilor, ambele părți au subliniat importanța unui dialog activ continuu pe această temă. Joe Biden și Vladimir Putin și-au exprimat disponibilitatea de a continua cooperarea practică în domeniile procesuale penale și operațional-tehnice de combatere a criminalității informatice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri