Caută
Close this search box.

România, al treilea caz de infectare cu varianta Covid Omicron

covid

A apărut al treilea caz de infectare cu varianta Covid Omicron. Un bărbat de 56 de ani, din Brașov, contact de familie cu una dintre persoanele infectate în Africa de Sud, a fost depistat pozitiv cu noua tulpină, informează Ministerul Sănătăţii.

Bărbatul este izolat la domiciliu, iar starea sa de sănătate este bună. El este vaccinat cu schema completă de vaccinare, precizează sursa citată. Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate trei cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Primele două cazuri de infectare cu tulpina Omicron au fost anunțate sâmbătă, 4 decembrie, când autoritățile au comunicat că doi dintre cei 46 de români repatriați pe 30 noiembrie din Africa de Sud au fost confirmați cu noua variantă.

„Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani, din județul Brașov și un bărbat în vârstă de 59 de ani, din județul Vaslui. Ambele persoane, izolate la domiciliu, sunt asimptomatice”, anunța Ministerul Sănătății.

O altă probă prelevată de la un sportiv din Baia Mare, repatriat cu același zbor, prezintă suspiciune înaltă de Omicron, au anunțat luni autoritățile.

„Diagnosticul va fi finalizat în cursul acestei săptămâni. Persoana se află în izolare, cu stare de sănătate bună. Precizăm ca persoană este vaccinată și nu manifestă simptome”, a transmis Ministerul Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri