Caută
Close this search box.

SONDAJ: Corupţia este principalul motiv pentru care românii părăsesc ţara

corupţie

Un procent de 86% dintre persoanele care au răspuns la un sondaj de opinie consideră corupţia drept principalul motiv pentru care din ce în ce mai mulţi români părăsesc ţara.

Totodată, 91% dintre participanţii la studiu cred că din cauza corupţiei nu avem spitale noi şi autostrăzi, iar 87% sunt de părere că ţara noastră nu accesează mai multe fonduri europene, tot ca urmare a corupţiei, potrivit News.ro. Sondajul a fost realizat telefonic, la nivel naţional, la comanda europarlamentarului USR Vlad Gheorghe, în perioada 28 noiembrie – 5 decembrie, pe un eşantion reprezentativ de 1.400 de persoane şi are o marjă de eroare de 2,9%.

Potrivit studiului, românii sunt împiedicaţi de corupţie să aibă pensii şi salarii la nivelul celor europene, au spus 84% dintre cei chestionaţi, în timp ce 82% consideră că românii nu sunt respectaţi în Europa, respectiv România nu are influenţa meritată în UE din cauza acestui fenomen.

Mai mult, peste jumătate dintre români (52%) sunt de părere că ţara noastră nu a intrat în Schengen ca urmare a corupţiei.

De asemenea, mai relevă sondajul, 94% dintre români consideră corupţia ca fiind răspândită şi foarte răspândită în România.

”9 decembrie este Ziua Internaţională Anticorupţie şi un prilej de reflecţie pentru întreaga societate românească, dar mai ales pentru politicieni, cu atât mai mult cu cât domeniul politic este considerat de 45% dintre români cel mai corupt, fiind urmat la mare distanţă de sistemul sanitar (15%), de administraţiile locale (14%), justiţie (6%) şi Poliţie (3%)”, subliniază europarlamentarul USR (Renew Europe), Vlad Gheorghe, cel care a solicitat studiul citat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri