Caută
Close this search box.

Suspiciuni de fraudă la Consiliul Județean Caraș Severin

diicot

Suspiciuni de fraudă la Consiliul Județean Caraș Severin. Două angajate și un om de afaceri sunt cercetați de ofițerii DGA pentru că ar fi influențat 9 licitații pentru lucrări de infrastructură anul trecut.

Grupul ar fi acționat și după ce alți complici ai lor au fost trimiși în judecată de DNA.

Vizați de anchetă sunt o consilieră a președintelui Consiliului Județean, directoarea Direcției Drumuri Județene și un om de faceri.

Procurorii DIICOT au făcut 7 percheziții în Timiș și Caraș-Severin. Persoanele vizate sunt bănuite că încă din 2018 au constituit un grup infracțional cu scopul de a deturna fonduri publice. Și a continuat să acționeze și după ce o parte dintre membrii săi au fost trimiși în judecată de DNA, la sfârșitul anului 2020.

Au implicat în aceste „afaceri” și Consiliul Județean Caraș-Severin după instalarea, în urma alegerilor locale, a noului președinte Romeo Dunca. Mai exact, au devenit consilierii onorifici ai acestuia, fără să fie remunerați și fără să figureze pe statele de plată ale instituției, și au cooptat în grupul infracţional și pe directorul executiv al Direcției de Drumuri Județene. Astfel, ar fi obținut documente confidențiale referitoare la dosarele de lucrări publice și au stopat plățile către 4 firme care finalizaseră lucrările atribuite în anii trecuți. Sumele, însă, asigurate din fondurile Direcției de Drumuri Județene, au ajuns la membrii grupării. Aceiași membri au depus cereri de finanţare, deși nu aveau studii de prefezabilitate, pentru a favoriza primăriile agreate de ei.

Citește și: Irinel Popescu, după comunicatul DNA: NU am promis, NU am oferit sume de bani

Patru persoane au fost duse la sediul DIICOT pentru audieri. Infracțiunile vizate sunt, printre altele, șantaj, delapidare, trafic de influență, luare de mită și abuz în serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri