Caută
Close this search box.

Ursula von der Leyen: UE va aloca 1,5 miliarde de euro, pentru a promova drepturile omului, democrația şi presa independentă

comisia europeană

Uniunea Europeană lansează programul „Europa Globală pentru Drepturile Omului și Democrație”.

Acest program în valoare de 1,5 miliarde de euro, se va derula în perioada 2021-2027 și va intensifica sprijinul UE pentru promovarea și protejarea drepturilor omului, a libertăților fundamentale, a democrației și a statului de drept, a activității organizațiilor societății civile și a apărătorilor drepturilor omului din întreaga lume.

Programul va promova și proteja universalitatea drepturilor omului, va consolida statul de drept și răspunderea pentru încălcările și abuzurile asupra drepturilor omului.

De asemenea, va apăra exercitarea deplină și efectivă a libertăților fundamentale, inclusiv libertatea de exprimare, sprijinind jurnalismul și mass-media independente, valorificarea oportunităților și contracararea riscurilor asociate cu noile tehnologii digitale.

„#TeamEurope este cel mai mare donator de sprijin pentru democrație la nivel mondial. Vom aloca 1,5 miliarde de euro pentru a promova drepturile omului și democrația la nivel global. Programul va viza investiții în infrastructură bazate pe valori, transparență și durabilitate”, a scris Ursula von der Leyen pe Twitter.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri