China a informat luni despre prima contagiere pe teritoriul său cu varianta Omicron a noului coronavirus în oraşul Tianjin, potrivit postului de televiziune CGTN, citat de EFE.

Potrivit sursei citate de Agerpres, este vorba despre o persoană care s-a întors din străinătate, fără a se preciza despre ce ţară este vorba.

La sfârşitul lunii noiembrie, experţii chinezi au admis că noua variantă Omicron ar putea ajunge în ţară, însă şi-au exprimat încrederea în strategiile foarte stricte adoptate de autorităţi pentru a evita transmiterea.

Infecţia a fost descoperită la un călător care a sosit în oraş din străinătate pe 9 decembrie, a scris ziarul, adăugând că pacientul este în prezent tratat, în regim de izolare, într-un spital din oraşul Tianjin, aflat la 111 km distanţă de capitala Beijing.

Potrivit CGTN, nu s-au aflat detalii despre naţionalitatea sau istoricul de călătorie a celui infectat, un pacient asimptomatic plasat în carantină la sosirea sa în China.

China aplică din martie 2020 controale foarte stricte la frontierele sale, care includ nerezidenţilor o carantină obligatorie de cel puţin 14 zile la hotel pe cheltuiala persoanei respective.

Cu toate acestea, ţara nu a putut evita izbucnirea de mici focare în mod periodic. Ultima a fost raportată în provincia Zhejiang (estul ţării), care luni a înregistrat 74 de noi infectări prin transmitere locală.

În prezent, numărul persoanelor bolnave de COVID-19 în China continentală este de 1.381, dintre care 27 în stare gravă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here