Caută
Close this search box.

Biden, invitat să rostească discursul privind starea Uniunii pe 1 martie

biden

Preşedintele Joe Biden a fost invitat să ţină pe 1 martie discursul privind starea Uniunii, tradiţionalul discurs politic al preşedinţilor americani în faţa congresmenilor, informează AFP.

Potrivit tradiţiei, preşedinta Camerei Reprezentanţilor, democrata Nancy Pelosi, l-a invitat într-o scrisoare să „îşi împărtăşească viziunea asupra stării Uniunii”, o invitaţie pe care preşedintele SUA ar urma să o accepte, fără prea multe surprize.

Data de 1 martie este deosebit de târzie, discursul dedicat stării Uniunii având loc de obicei în ultimele săptămâni din ianuarie sau la începutul lunii februarie, potrivit Agerpres.

Această întârziere se explică, probabil, din cauza situaţiei sanitare, în contextul în care varianta Omicron se extinde în Statele Unite, iar discursul este susţinut, de obicei, în faţa a sute de parlamentari şi invitaţi.

Amânarea îi oferă însă preşedintelui american puţin mai mult timp pentru a obţine votul parlamentarilor pentru câteva din marile sale reforme, blocate de luni de zile în Congres, cu care să se poată lăuda în timpul acestui discurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri