Caută
Close this search box.

Camioanele și autocarele vor fi puricate de Poliție, în toată Europa

poliţia

Rețeaua europeană de agenți de poliție rutieră Roadpol a anunțat data primei campanii din 2022 de controale Truck & Bus, dedicată vehiculelor comerciale și autobuzelor, care se repetă de 4 ori în fiecare an: se va desfășura de luni, 7 februarie, până duminică, 13 februarie, pe șosele din aproape toată Europa, inclusiv în România.

Verificările se vor concentra pe starea tehnică a vehiculelor, pe respectarea greutăților și a dimensiunilor încărcăturilor și arimarea acestora, pe deținerea tuturor autorizațiilor de transport, pe timpii de conducere și pe manipularea tahografelor.

Celelalte campanii Truck & Bus sunt programate pentru iunie, iulie și octombrie.

În campania precedentă, care s-a desfășurat în noiembrie 2021, patrulele de poliție europene au oprit 197.274 de camioane, detectând 69.453 de încălcări și în 1.159 de cazuri a fost împiedicată continuarea cursei, până la repararea vehiculului sau mutarea încărcăturii corespunzător.

Aceste cifre arată o rată ridicată de încălcări, de peste o treime (35,21%). „Acest procent ridicat pentru vehiculele comerciale poate fi explicat prin criza lanțului global de aprovizionare și prin cererea globală de servicii de transport și prin șoferii de camioane ai companiilor de transport care încearcă să-și folosească vehiculele pe cât mai mult posibil. Din păcate, siguranța rutieră pare a fi subordonată cererii pieței și intereselor comerciale”, explică secretarul grupului de lucru operațional Roadpol, Henk Jansen.

Cele mai multe dintre încălcările contestate în noiembrie anul trecut se referă la viteză, probleme tehnice și centurile de siguranță. 13.045 de șoferi de camioane au încălcat regulile privind timpul de conducere și de odihnă, cea mai mare valoare înregistrată de până acum.

În plus, în 6.170 de cazuri agenții au detectat o gestionare incorectă a tahografului și în 656 de cazuri instrumentul a fost manipulat. 188 de șoferi opriți conduceau sub influența alcoolului și 41 sub cea a drogurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri