Scandal la cel mai mare centru de vaccinare din Viena. Câteva zeci de persoane sau poate chiar 100 au primit dovadă administrării serului anti-COVID, fără să se fi vaccinat. Poliția a început o anchetă.

Operatorul centrului de vaccinare bănuiește că între 30 și 100 de certificate ar fi fost eliberate în mod fraudulos. Dar este imposibil de descoperit în sistem cine sunt pacienții care, deși nu sunt vaccinați, au certificat.

„La începutul lui decembrie am descoperit fraudă. Ne-au atras atenţia câţiva angajaţi, şi fraudă s-a confirmat prin verificarea datelor introduse”, spune un operator al centrului de vaccinare, Stefanie Kuruweil.

Doi angajați au fost dați afară, dar numărul suspecților ar putea fi mult mai mare. Creierul fraudei cu certificate ar fi o tânăra austriacă.

„Pe 11 decembrie, o austriacă de 26 de ani ar fi primit câteva nume prin telefon, pe care le-a introdus apoi în registrul de vaccinare.

Cel mai probabil, aceste persoane nu sunt vaccinate”, spune purătoarea de cuvânt a Poliţiei din Viena.

Vinovații ar putea fi condamnați laun an de închisoare. Presa austriacă scrie că anchetatorii au găsit teancuri de carduri de vaccinare în alb și etichete de vaccin lăsate neglijent peste tot. Imediat după acest incident, s-au introdus noi reguli: pază la punctele de validare a certificatelor, precum și validarea de către mai multe persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here