Caută
Close this search box.

Din nou în actualitate, filmul „România sălbatică”

Filmul documentar dedicat naturii din țara noastră, România Sălbatică, s-a lansat în cinematografele din întreaga țară anul trecut în septembrie, înregistrând peste 25.000 de spectatori în 2021, devenind  unul dintre cele mai apreciate documentare din box office-ul autohton.
Poveștile strânse de Dan Dinu și Cosmin Dumitrache în cei 11 ani de muncă pentru realizarea documentarului au făcut deliciul publicului în sesiunile de Q&A din cadrul evenimentelor speciale în care documentarul a fost prezentat. România Sălbatică este o producție care urmărește călătoria incredibilă și provocările neștiute din culisele documentarului și va fi lansată pe 24 ianuarie pe platforma TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro), fiind disponibilă în întreaga lume

Dan Dinu și Cosmin Dumitrache

Prețul unui bilet este de 3 USD + TVA și va permite fiecărui utilizator accesul la making-of pentru un interval de 3 zile începând cu momentul achiziției.

Felul în care documentarul este realizat din punct de vedere etic, fără imagini de arhivă și exclusiv în România, a deschis în mod constructiv una dintre cele mai relevante conversații în spațiul public despre necesitatea conservării naturii, iar Povestea România Sălbatică își propune să continuie acest dialog.

Timp de 11 ani, cât am lucrat la proiectul România Sălbatică, am adunat nu numai amintiri frumoase, ci și foarte multe imagini care au documentat munca din teren. Ne bucurăm tare mult că putem să vă facem și pe voi parte din această aventură, cu ajutorul unui film care să vă spună întreaga poveste din spatele documentarului. Sunt sigur că o să râdeți, o să vă minunați, o să gâfâiți un pic văzând cât a trebuit să cărăm în spate, o să fiți cuprinși de adrenalină și de dorul de ducă. .. Povestea noastră nu este una imposibil de replicat, iar noi ne-am bucura enorm să vedem alți oameni care să încerce să facă lucruri și mai faine decât am reușit noi.”, a declarat Dan Dinu, regizorul documentarului.

O altă noutate pentru 2022 o reprezintă lansarea aplicației România Sălbatică, o unealtă educațională, cu ajutorul căreia biodiversitatea țării noastre poate fi mai ușor înțeleasă. Cei care vor utiliza aplicația vor putea afla mai multe informații despre ariile protejate din România, vor putea să le vizualizeze cu ajutorul unei hărți interactive și vor fi informați despre evenimente naturale importante. Aplicația este dezvoltată de Eventya pentru iOS și Android și va fi pusă la dispoziție doritorilor în mod GRATUIT. Mai multe detalii vor fi anunțate în curând.
„Mi-aș fi dorit tare mult să am o astfel de aplicație care să mă ajute când am pornit în căutarea celor mai deosebite peisaje și a celor mai emblematice animale fotografiate și filmate pentru proiectul nostru. Am întâlnit adesea astfel de aplicații utile prin alte țări pe unde am călătorit și mă bucur că avem și noi acum această oportunitate.”, a mai spus Dan Dinu.

România Sălbatică a avut premiera mondială în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), unde a câștigat Premiul Publicului, iar apoi a fost prezent în mai multe festivaluri și evenimente de film din țară, unde a continuat să umple sălile și spațiile în aer liber și să se bucure de o primire entuziastă a publicului

Povestea România Sălbatică este o producție NTD Film și va fi disponibilă, începând cu 24 ianuarie, exclusiv pe platforma TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro)*.
*Achiziția biletului care permite vizionarea Povestea România Sălbatică nu oferă utilizatorului acces și la alte filme de pe platforma TIFF Unlimited. Există însă o serie de producții care pot fi vizionate gratuit pe unlimited.tiff.ro, de oriunde din lume: filme românești, serii de interviuri, masterclass-uri și making of-uri TIFF. Abonamentul TIFF Unlimited oferă acces la Povestea România Sălbatică pe o perioadă limitată

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri