Caută
Close this search box.

Executivul, şedinţă online, pentru a corecta OUG cu măsurile din Energie

energie

Guvernul Ciucă s-a reunit din nou, în şedinţă online, pentru a corecta Ordonanţa de urgenţă cu măsurile de compensare a facturilor la energie şi gaze naturale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, îndreptarea erorii din Anexă a vizat majorarea volumului total de consum gaze naturale de 1000 mc plus maximum zece la sutaă de la 1100 la 1200 plus o abatere 10 la sută, în total 1320 mc.

Potrivit anuţului făcut de Executiv, tema şedinţei de Guvern este ”îndreptare eroare materială – neconcordanţă între conţinutul corpului principal şi anexă, în conformitate cu noile plafoane la gaze naturale, din OUG pentru modificarea şi completarea OUG nr. 118/2021 privind stabilirea unei scheme de compensare pentru consumul de energie electrică şi gaze naturale pentru sezonul rece 2021-2022, precum şi pentru completarea OG nr. 27/1996 privind acordarea de facilităţi persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni şi în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, proiect aprobat în cadrul şedinţei Guvernului din 25 ianuarie 2022”.

Dan Cărbunaru a explicat că ”Îndreptarea erorii din Anexă a vizat majorarea volumului total de consum gaze naturale de 1000 mc plus max zece la suta de la 1100 la 1200 plus o abatere 10 la suta, în total 1320 mc”.

Şedinţa de Guvern s-a încheiat după jumătate de oră. Marţi, Guvernul a adoptat Ordonanţa de urgenţă privind noile preţuri plafonate la energia electrică şi gaze naturale.

Premierul Nicolae Ciucă afirma, despre noul set de măsuri care să limiteze efectele creşterii preţurilor la energie şi gaze naturale, că ”pentru populaţie, nimeni nu va plăti mai mult de 0,80 lei pe kWh energie electrică şi 0,31 lei pentru kWh la gaze naturale, indiferent de consum, iar pentru consumatorii casnici cu un consum de până la 500 kWh energie electrică şi sau 300 metri cubi de gaze naturale se va plăti 0,68 lei pentru kWh la energie electrică şi circa 0,22 lei pentru gaze naturale, cu toate taxele incluse”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri