Caută
Close this search box.

Iar ne relaxăm aiurea. Dispare lista statelor cu risc epidemiologic

risc epidemiologic

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunţat că lista statelor cu risc epidemiologic, care se actualiza ritmic, în funcţia de evoluţia pandemiei, se desfiinţează.

În general, au fost eliminate anumite măsuri, ori relaxate altele, în contextul pandemiei. Raed Arafat a anunțat că nu va mai exista o listă a țărilor cu risc epidemiologic ridicat.

„Nu vom mai reveni cu lista țărilor. Va fi o regulă generală care se aplică la toți, indiferent de țările din care vin. Se elimină terminologia de state aflate sub o anumită culoare în funcție de riscul epidemiologic.”, a declarat Raed Arafat în urma încheierii ședinței CNSU.

Astfel, se instituie carantina pentru cinci zile, pentru persoanele care sosesc în România și nu prezintă certificat digital, referitor la vaccinare, trecere prin boală sau testare.

Vor fi însă și excepții, precum cele ale copiilor cu vârsta sub 12 ani. Carantina pentru persoanele care au fost contact direct se reduce la cinci zile. Exceptați sunt cei trecuți prin boală, care au maximum 90 de zile de la ieșirea din izolare.

La acest moment, nu este nevoie de o decizie, privind chemarea la lucru a cadrelor medicale care au COVID. Situația este încă sub control. (n.r.: Adică stăm relaxaţi, liniştiţi şi aşteptăm până când situaţia scapă de sub control).

Nu există nici obligația testării unei persoane, după cele cinci zile de izolare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri