Președinții Rusiei și ai Chinei, Vladimir Putin și Xi Jinping, vor petrece mult timp discutând securitatea Europei și setul de cerințe pe care Moscova le-a adresat Occidentului, când se vor întâlni săptămâna viitoare, a anunțat Kremlinul, potrivit Reuters.

Discuțiile vor fi monitorizate cu atenție de Washington și de aliații săi, în căutarea unor indicii despre direcția în care se îndreaptă relațiile dintre Rusia și China.

Putin va călători în China pentru a participa la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă din Beijing pe 4 februarie. Întălnirea dintre șefii celor două state este umbrită de tensiunile din Ucraina dintre Rusia și vestici.

Discuțiile vor fi monitorizate cu atenție de Washington și de aliații americanilor, în căutarea unor indicii despre direcția relațiilor dintre Rusia și China, care au devenit din ce în ce mai apropiate, pe măsură ce legăturile celor două state cu Occidentul s-au deteriorat.

Moscova și-a adunat forțele militare la granița cu Ucraina într-o demonstrație de forță cu care vrea să își creeze un avantaj în negocierile cu SUA și aliații săi în urma cărora speră să obțină o serie de garanții de securitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here