Caută
Close this search box.

Ludovic Orban, diagnosticat cu Omicron. Pledează pentru vaccinare, dar fără certificat verde

orban

Ludovic Orban anunţă că, începând de vineri, şi-a reluat activitatea obişnuită, după ce pe 5 ianuarie a fost diagnosticat cu COVID-19, şi cere coaliţiei de guvernare să renunţe complet la ideea certificatului verde.

„Am fost absent din spaţiul public după Anul Nou dintr-un motiv obiectiv. Am avut COVID-19. Am fost diagnosticat pozitiv la testul PCR efectuat în 5 ianuarie.

Timp de doi ani, de la debutul pandemiei, am reuşit să mă feresc de coronavirus. M-am îmbolnăvit, deşi sunt vaccinat şi cu doza a treia, administrată în octombrie 2021, şi respect regulile de protecţie sanitară.

Cel mai probabil, am fost infectat cu Omicron. Nu am avut o formă gravă. Simptomele (febră, tuse uscată, dureri de cap, dureri musculare, iritaţia căilor respiratorii) s-au manifestat timp de 2, 3 zile”, a scris Orban, vineri, pe contul lui de Facebook.

„Am fost sunat de DSP Bucureşti chiar în ziua în care am fost introdus în aplicaţia Coronaforms pentru efectuarea anchetei epidemiologice şi am primit pe mail decizia DSP cu privire la perioada de izolare în ziua următoare.

Am fost sunat şi de un reprezentant al DSP Prahova, probabil pentru că în ancheta epidemiologică am indicat ca loc posibil de infectare o localitate din judeţul Prahova, unde mi-am petrecut Revelionul.

În perioada în care am fost izolat la domiciliu am fost vizitat de Poliţie de două ori pentru a fi verificat dacă respect decizia de izolare. Nu am fost la spital, dar mi-am monitorizat constant saturaţia de oxigen cu pulsoxiometrul”, a mai scris deputatul.

„Vă recomand cu încredere să vă vaccinaţi. Chiar dacă nu elimină riscul de îmbolnăvire, cu siguranţă vă fereşte de o formă mai gravă a bolii.

Solicit coaliţiei de guvernare să renunţe complet la ideea certificatului verde. Indiferent dacă sunteţi sau nu vaccinaţi, respectaţi în continuare măsurile de protecţie sanitară”, spune Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri