Depourile STB Colentina și Titan au reintrat în funcțiune sâmbătă seara, iar liniile de tramvai 14 și 21 au acum trafic în regim normal, anunță primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Edilul mai spune că la numărul verde pus la dispoziție de autorități deja s-au primit reclamații despre intimidări și agresiuni din partea liderilor sindicali la adresa șoferilor și vatmanilor care doresc să muncească.

„Salut decizia rezonabilă a vatmanilor și a șoferilor care respectă legea și hotărârea instanței și ies la muncă. Îi încurajez pe toți să reia rapid activitatea și să facă ceea ce e corect”, a scris, sâmbătă seara, pe Facebook, primarul Nicușor Dan.

„Am primit deja la numărul de telefon 0800.800.868 reclamații despre intimidări și agresiuni ale liderilor sindicali la adresa șoferilor și vatmanilor care doresc să muncească. Mulțumesc polițiștilor că reacționează imediat la sesizări și sunt sigur că o vor face în continuare. Nimeni nu are dreptul să împiedice angajații STB să reia lucrul!”, adaugă Nicușor Dan.

Citește și: Nicușor Dan trece la amenințări

Nicușor Dan anunțase sâmbătă că pune la dispoziţia şoferilor şi vatmanilor din STB un număr de telefon la care aceştia pot apela dacă sunt ameninţaţi sau agresaţi, fiind împiedicaţi de către reprezentanţi ai sindicatului să iasă pe traseu. „Am făcut un număr unic 0800800868 pentru toți acei șoferi și vatmani care vor să iasă la muncă și sunt amenințați. Contactul cu acest număr păstrează confidențialitatea, dar poliția intervine imediat. Promit ajutor juridic pentru orice persoane care se teme de acțiuni viitoare ale sindicatului. Cine se teme de sindicat va avea sprijin juridic”, a afirmat primarul.

Foto: Facebook/Nicusor Dan

Sindicaliştii din Societatea de Transport Bucureşti protestează de trei zile şi refuză să iasă pe traseu, solicitând condiţii mai bune de muncă, majorări salariale şi demisia directorului societăţii, Adrian Criţ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here