Caută
Close this search box.

Noi percheziţii DNA la Iaşi, în biroul primarului Mihai Chirica

mihai chirica

Procurorii DNA au descins în biroul primarului de Iași, Mihai Chirica. Acesta a plecat la București, în această dimineață, cu o cursă Tarom, care a decolat din Iași, la 9.30.

Câțiva călători l-au surprins la debarcare, pe Aeroportul Otopeni. El citește în telefon tocmai știrile despre descinderile DNA, de la Primărie, spune ReporterIS.

Mihai Chirica ar fi fost informat despre percheziții la prima oră a dimineții, dar a ales să plece la București, să nu-și anuleze programul. DNA i-a permis acest lucru. Primarul este însoțit de Petru Movilă, city-managerul Primăriei, membru PMP, fost parlamentar.

În același timp, viceprimarul Daniel Juravle se afla deja la Guvern, în București, încă de la prima oră a dimineții. Mihai Chirica și Petru Movilă au sosit mai târziu.

„În această dimineaţă procurori din cadrul DNA Iaşi au venit la sediul Primăriei pentru a ridica unele documente emise începând cu anul 2012 de la diferite servicii din cadrul municipalităţii.

Conform procedurii, în calitatea mea de primar, am fost informat de această acţiune. În acest moment eu mă aflu la Bucureşti, împreună cu viceprimarul Daniel Juravle, unde am programate mai multe întâlniri la Guvern pentru proiectele oraşului.

Nu vă pot da mai multe detalii şi sunt sigur că o comunicare oficială o veţi primi de la instituţiile de resort”, le-a spus Mihai Chirica jurnaliștilor de la „Ziarul de Iași”.

La Iași, DNA a anunțat că a încheiat perchezițiile de la Primărie, ridicând mai multe documente, dar și calculatorul de serviciu al inspectorului Victor Gavriluță, din cadrul Serviciului GIS-Cadastru.

Acesta este cel care s-a ocupat de dosarul de edificare al blocului ridicat de Gheorghe Cheșcu, patronul FLUX, în str. Vasile Lupu 95. La sediul DNA, vor urma audieri în această anchetă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri