Caută
Close this search box.

5 sfaturi de care să țineți cont atunci când alegeți arta de perete

Cu toții avem motivații diferite pentru a investi în arta de perete. Poate că doriți ca locuința dumneavoastră să reflecte schimbarea anotimpurilor. Sau poate doriți ca o piesă de artă să reprezinte o etapă de viață din familia dvs., cum ar fi o naștere. Poate că pur și simplu v-ați săturat de tabloul monoton care atârnă deasupra mantalei. Oricare ar fi motivul, alegerea artei de perete ar trebui să fie un proces gândit în mod deliberat.

Fie că sunteți începător în materie de decorațiuni sau expert, veți fi de acord că pereții joacă un rol imens în designul interior. A decora o cameră goală cu o pictură sau stickere de perete vă poate ajuta să vă dați seama de o temă de culoare pe care să o folosiți pentru restul spațiului. În mod similar, anumite stickere de perete dau tonul unei încăperi, adăugând o profunzime care poate comunica anumite sentimente și transmite personalitatea proprietarului. Lucrările de artă de bun gust leagă, de asemenea, o cameră, făcând-o să pară funcțională și completă.

Pentru a vă asigura că faceți ce trebuie, iată câteva dintre cele mai bune sfaturi pe care ar trebui să le aveți în vedere atunci când alegeți arta de perete:

Selectați arta de perete care vă inspiră

Aproape că nu mai este nevoie să o spunem, dar înainte de orice altceva, ar trebui să cumpărați artă pe care o iubiți, care evocă anumite emoții în dvs., care vă vorbește. La urma urmei, veți petrece o cantitate considerabilă de timp uitându-vă la ea. În mod similar, alegeți arta care să vă comunice personalitatea. S-ar putea să vă șocheze și să vă uimească invitații sau poate fi considerată puțin „prea în afara cutiei”. Asta este ceea ce o face memorabilă. Arta de perete ar trebui să vă amintească de locurile în care ați fost și de experiențele pe care le-ați trăit.

Luați în considerare camera pentru care cumpărați

Camera pentru care cumpărați ar trebui să vă ofere un ghid util cu privire la tipul de stickere de perete pe care să le obțineți. Acest lucru este valabil mai ales pentru că veți dori ca diferite camere să aibă o ambianță diferită. De exemplu, ați putea alege piese vibrante și colorate pentru camera de zi, dar vreți ceva mai discret în dormitor. S-ar putea să doriți să atârnați ceva inspirațional în birou, dar un strop de culoare, poate de artă din natură, ar putea arăta grozav în bucătărie.

În mod similar, dimensiunea lucrării de artă ar trebui să fie proporțională cu camera. Agățarea unei opere de artă mici pe un perete mare din camera de zi nu va fi suficient de impunătoare. Pe de altă parte, câteva stickere de perete supradimensionate pe un spațiu mai mic vor părea forțate.

Nu vă fie teamă să amestecați și să asortați

Luați în considerare utilizarea diferitelor forme de artă, stiluri și texturi pentru a scoate în evidență profunzimea și personalitatea spațiilor dvs. Nu vreți ca locuința dvs. să arate monoton de la piese identice. De exemplu, puteți amesteca fotografiile cu stickere de perete sau arta metalică cu piese din lemn. De asemenea, nu vă fie teamă să amestecați piesele contemporane cu cele tradiționale. Amestecul și asortarea creează un contrast, ceea ce face ca încăperile dvs. să arate mai atractive.

Luați în considerare culorile

Am menționat că arta de perete poate acționa ca punct focal al unei camere și poate ajuta la stabilirea paletei de culori pentru restul camerei. Pentru ca acest lucru să se întâmple, trebuie să selectați culori vibrante, care să iasă în evidență, care nu se vor amesteca și nu se vor pierde atunci când restul spațiului este umplut. În același timp, trebuie să luați în considerare culoarea peretelui pentru a vă asigura că îl completați și nu introduceți haos. Este posibil să doriți să alegeți piese de artă luminoase sau de culoare deschisă dacă aveți pereți de culoare închisă, cu fundalul care să rimeze cu culoarea peretelui. Culorile pe care le alegeți vor dicta tonul camerei.

Nu exagerați

Ați auzit probabil de zicala conform căreia mai puțin înseamnă mai mult. Nu trebuie să atârnați opere de artă pe fiecare spațiu sau să folosiți stickere pe fiecare perete disponibil din casa dvs. Acest lucru ar arăta haotic și poate comunica mai degrabă conflict decât armonie. Cel mai important, îndepărtează arta de a fi un punct focal. În schimb, permiteți câteva spații negative care vor permite în mod subconștient ca arta dvs. murală să strălucească.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri