Caută
Close this search box.

Băiețelul marocan blocat de 5 zile într-un puț adânc a murit

Micuţul Rayan, băiețelul de 5 ani  blocat de cinci zile într-un puţ adânc în nordul Marocului a murit, a anunţat sâmbătă seară cabinetul regal într-un comunicat, notează Agerpres, care citează AFP.

„În urma tragicului accident care a costat viaţa copilului Rayan Oram, Majestatea Sa regele Mohammed al VI-lea i-a sunat pe părinţii decedatului, mort după ce a căzut într-un puţ”, a precizat comunicatul în arabă.

Rayan, în vârstă de 5 ani, a fost extras sâmbătă din tunelul care ducea la locul era blocat de mai bine de cinci zile.

Copilul a fost dus la bordul unei ambulanţe, în prezenţa părinţilor săi, fără ca imediat să se cunoască starea lui de sănătate.

El a căzut accidental marţi seara într-un puţ secat cu o adâncime de 32 de metri, îngust şi greu accesibil, săpat lângă locuinţa familiei lui, într-un sat din apropierea localităţii Bab Berred din provincia Chefchaouen, în nordul ţării.

Echipele de intervenţie nu au putut coborî direct în puţ, deoarece „diametrul acestuia nu depăşea 45 de centimetri”, a declarat responsabilul cu operaţiunile de salvare, Abdelhabi Temrani.

Salvatorii au încercat să lărgească diametrul puţului, dar acest lucru nu a fost posibil din cauza naturii solului, existând riscul producerii unei alunecări de teren.

Singura soluţie: săparea în jurul puţului pentru a salva copilul a cărui supravieţuire a suscitat un val de simpatie şi solidaritate pe reţelele sociale.

Valul de emoţie a fost atât de puternic încât locuitorii din regiune s-au adunat ”în număr mare” la locul tragediei – aşteptând răbdători în jurul puţului -, însă uneori îngreunând munca echipelor de salvare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri