Caută
Close this search box.

Călin Georgescu despre Zelea Codreanu: Trebuie să păstrăm un echilibru. Au fost și fapte bune

călin georgescu

Preşedintele de onoare AUR, Călin Georgescu, spune despre Zelea Codreanu că „s-a luptat pentru moralitatea ființei umane, iar despre asasinarea lui Nicolae Iorga, la ordinul legionarilor, că ”istoria este mistificată”.

Dialog, pe Antena 3, cu Călin Georgescu:

Nu vă temeți că vă izolați, când le spuneți eroi legionarilor, lui Corneliu Zelea Codreanu și Ion Antonescu?
Am două observații: 1. Toți au făcut și fapte bune, și altele mai puțin bune, dar în general un lider autentic este cel care spune adevărul și, dacă nu spui adevărul, nu ai cum să fii lider (n.n.: aberaţii, logică circulară care seutoalimentează-n justificare).

Istoria a fost mistificată și sunt foarte mulți oameni fabricați, iar puterea a fost luată pe bani, în ultima perioadă, în ultimii 30 de ani.

Sub acest aspect, referitor la întrebare, trebuie să păstrăm un echilibru. Au fost și fapte bune, și fapte pe care nu le pot comenta, dar istoricii trebuie să demonstreze acest lucru.

Față de martiri nu pot să am păreri, dar sunt din istoria noastră și rămân în istoria noastră. În primul rând, poporul român nu este anti nimic în general (n.n.: întrebat fiind de Holocaustului din România).

Discutăm despre echilibru și trebuie să ai respect oriunde e suferința pe această planetă. În fața suferinței poporului român eu îngenunchez.

Noi nu am cunoscut cuvântul toleranță, dar am cunoscut mila creștină, ospitalitatea și prietenia.
Aș dori să menționez că Biblia a fost scrisă la Ierusalim, nu la Chiajna.

Iar Iisus Hristos s-a născut la Betleem, nu la Fălticeni. Steinhart a spus că e 100% evreu, dar 1000% român. Asta a înnobilat poporul român.

Ce s-a întâmplat, s-a întâmplat, suntem în 2021. Suntem într-un moment în care corabia umanității se scufundă. România trebuie să participe intens la salvarea acestei lumi.

Credeți că președintele Israelului s-ar întâlni cu dumneavoastră? Pacea este cea trebuie să domine și toți avem nevoie unii de alții.

Eu sunt primul care sunt gata să îmi asum această responsabilitate. Dialogul este simplu. Nu ne putem vindeca decât împreună și atunci ne îmbrățișăm și îi spun celuillalt: iartă-mă frate, am greșit.

Sunteți filorus?
Sunt o persoană care a apreciat întotdeauna cultura lumii. În primul rând, sunt românofil. Cunosc de Anna Plavova, Ceaikovski. Îl admir pe Dostoievski etc.

Trebuie admirată dorința de pace și pacea ca să o construiești, nu ca să o distrugi. Noi suntem într-un ceas istoric al lumii.

Pacea vine din modul în care facem pace cu noi înșine.

Sunteți pro-NATO, pro-UE?
Eu sunt pro demnitatea țării mele. E foarte bine că suntem în NATO și UE, dar trebuie să îl folosim în interesul național profund.

(…)

(n.n.: Despre asasinarea lui Nicolae Iorga și Armand Călinescu la ordinul legionarilor:) Când istoria este mistificată, nu ai ce să discuți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri